Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

03 лютого 2015, 15:52

3 лютого 2015 року відбулось чергове засідання Комітету з питань європейської інтеграції у Верховній Раді України

У ході засідання члени Комітету з питань європейської інтеграції заслухали представників Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, Міністерства аграрної політики, Міністерства енергетики і вугільної промисловості, Міністерства інфраструктури, Міністерства екології та природних ресурсів, Міністерства закордонних справ, Міністерства оборони України та Урядового офісу з питань європейської інтеграції. Були підняті питання стану імплементації угоди про асоціацію у сферах компетенції вищезазначених міністерств.

Комітет прийняв рішення доручити представникам міністерств, котрі відповідальні за питання європейської інтеграції, надати розгорнутий звіт про виконання Угоди про асоціацію та заслухати його у березні 2015р.

Члени Комітету розглянули низку законопроектів щодо ратифікації угод з країнами-членами Європейського союзу, а саме: проект Закону про ратифікацію Угоди між Україною та Європейським Союзом щодо статусу Консультативної місії Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України (КМЄС в Україні) (р.№ 0003 від 19.01.2015, Президент України).

Консультативна місія Європейського Союзу з реформування сектору цивільної безпеки України отримала фінансування у розмірі 2,6 млн. євро від Європейського Союзу та очікує прийняття цього закону для юридичного забезпечення започаткування своєї діяльності. проект Закону про ратифікацію Угоди між Урядом Литовської Республіки, Урядом Республіки Польща та Кабінетом Міністрів України стосовно створення спільної військової частини (р.№ 0004 від 29.01.2015, Кабінет Міністрів України).

Окрім того, члени комітету обрали голів підкомітетів Комітету з питань європейської інтеграції.