Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентська асамблея ЄВРОНЕСТ > Діяльність

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

14 листопада 2023, 13:19

Засідання комітетів та Бюро Парламентської асамблеї ЄС – Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ)

13 листопада ц.р. у м. Брюссель (Королівство Бельгія) відповідно до розпорядження Першого заступника Голови Верховної Ради України Постійна делегація Верховної Ради України у Парламентській асамблеї ЄС – Східні сусіди (ПА ЄВРОНЕСТ) на чолі з Главою Постійної делегації І. Крульком та у складі  заступника Глави Постійної делегації П.Мельника, членів делегації О.Вінтоняк, Я. Юрчишина, С.Євтушка, О.Васюка, взяла участь у роботі чотирьох Постійних комітетів та Бюро ПА ЄВРОНЕСТ.

Під час засідань Постійних комітетів у форматі тематичних дебатів відбулись обговорення проектів доповідей, зокрема: стосовно майбутнього політики Східного партнерства після завершення російської військової агресії проти України та нового регіонального контексту в сфері безпеки; щодо енергетичної інфраструктури та безпеки, включаючи виклики для інтеграції та потреби у післявоєнній відбудові у країнах Східного партнерства; стосовно економічних наслідків російської військової агресії для України та регіону Східного партнерства; а також щодо соціальної підтримки та інтеграції неповнолітніх, які рятуються від війни, у Європейському Союзі та регіоні Східного партнерства.

Представляючи проект доповіді стосовно економічних наслідків російської військової агресії для України та регіону Східного партнерства, підготовлений за участю української делегації, Глава Постійної делегації І.Крулько, звернув увагу на те, що окрім неоціненних людських втрат, день за днем зростає ціна руйнувань, завданих росією. Він зазначив, що Україна та її друзі – ЄС, G7, міжнародні інституції та партнери-однодумці – вже виконали колосальну роботу для розробки амбітного та комплексного плану відновлення та реконструкції України. Вони надали Україні військову допомогу на мільярди євро, макрофінансову підтримку та гуманітарну допомогу, а також підтримали інші країни, які постраждали від наслідків війни, зокрема спроб гібридної дестабілізації з боку росії, перш за все Республіку Молдова. І.Крулько також наголосив на необхідності чинити сильніший тиск на росію та її союзників, зокрема режим Лукашенка, в тому числі шляхом ширших і жорсткіших санкцій, а також розробити механізми, щоб конфісковані російські активи були мобілізовані для компенсації жертвам і для відновлення та реконструкції1 України.

Під час засідання Бюро ПА ЄВРОНЕСТ Глава делегації І.Крулько детально поінформував партнерів про безпекову ситуацію в Україні, висловив вдячність Європейському парламенту та країнам-партнерам за підтримку України в протистоянні російській агресії, а також закликав до збереження політичної, військової та економічної підтримки нашої держави.