Головна > Текстові публікації > Діяльність Комітету > Події в Комітеті > Зустрічі

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

11 липня 2023, 08:39

У Комітеті з питань інтеграції України до ЄС відбулася зустріч з делегацією Комітету з питань ЄС Парламенту Естонії

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала естонським колегам за візит до України і за підтримку, яку Естонія надає нашій державі не тільки з початку повномасштабного вторгнення, а й з початку війни, коли Росія анексувала Крим. «Ви представляєте країну, яка дуже добре розуміє, які загрози Росія несе для світу та європейської спільноти. Ми вдячні за голос Естонії на підтримку України, який звучить на європейських та євроатлантичних платформах. Але ми ще не перемогли, тому нам ця підтрямка потрібна і надалі, постійно», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що Україна як кандидатка на вступ до ЄС зараз під «збільшувальним склом» у Євросоюзі. «І нам потрібна ця додаткова увага від європейських інституцій, щоб допомогти трансформувати Україну. Для нас це дуже важливо, і незалежно від того, яку фракцію ми представляємо, ми всі одностайно працюємо для досягнення цієї мети. Сподіваємося, Естонія нас підтримає на цьому шляху», — сказала голова Комітету.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що в Україні зараз уважно стежать за тим, що відбувається у Вільнюсі, і яким буде політичне рішення НАТО щодо нашої держави. «Ми віримо, що Україна має отримати більш чіткий порядок денний у відносинах з Альянсом. І думаю, що ви зі мною погодитеся, що саме мову сили і єдності ми маємо показати Росії, бо тільки таку мову вона розуміє. І що не буде ніякої ескалації, бо РФ доведеться змиритися з новою реальністю. Але з цим не всі погоджуються, і тому ми разом маємо над цим працювати», — зауважила голова Комітету.

Перший заступник голови Комітету Вадим Галайчук зауважив, що для естонських колег з Комітету з питань Європейського Союзу Парламенту Естонії це один з перших закордонних візитів після нещодавніх виборів. Це, за словаим Вадима Галайчука, є дуже цінним для України. Він висловив сподівання, що Естонія і надалі буде сильним адвокатом нашої держави на міжнародних майданчиках.