Головна > Текстові публікації > Діяльність Комітету > Події в Комітеті > Зустрічі

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

07 липня 2023, 19:45

Іванна Климпуш-Цинцадзе звернулася до громад України

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь у конференції Асоціації міст України «Місцеве самоврядування — основа європейської інтеграції та відновлення України».

Вона подякувала Асоціації міст України за організацію дискусії, а також за те, що вони працюють із інструментами на всіх рівнях для того, щоби максимально швидко рухатися до стратегічної мети України — європейської інтеграції.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зауважила, що рік тому Україна отримала історичне рішення Європейського Союзу про надання їй кандидатського статусу. Це сталося завдяки, насамперед, зусиллям Сил оборони України, їхньому героїзму у протистоянні Росії. Але також завдяки тій роботі, яка була проведена з 2014-го року, завдяки зусиллям представників різних гілок влади і громадянського суспільства. «І ми розуміємо, що для того, щоби нам вдалося далі реалізувати свою стратегічну ціль, ми повинні так само активно і спільно працювати. Зараз маємо проміжну оцінку того, як ми рухаємося у виконанні семи умов. Звичайно, хотілося б, щоби вона була максимально позитивною, але маємо ще багато домашніх завдань, з якими мусимо впоратися в якомога швидший термін», — сказала голова Комітету. За її словами, завдання будуть і для Верховної Ради України, і для виконавчої влади, для місцевої влади та для громадянського суспільства.

Іванна Климпуш-Цинцадзе сподівається, що суспільство буде мобілізоване на всіх рівнях, щоби вже цьогоріч Україна могла відкрити перемовини про членство в ЄС. «Це дасть нам можливість отримати додаткові нові інструменти, якими ми зможемо користуватися на нашому шляху до Європейського Союзу. Розраховую, що до вересня Верховна Рада виконає свої завдання, і ми будемо мати позитивну оцінку в жовтні з боку Європейської Комісії», — зазначила голова Комітету.
 
Вона також повідомила, що європейська спільнота сьогодні дискутує вже про новий тип допомоги, про те, в який спосіб на найближчі чотири роки фінансово максимально підтримати Україну: «І що важливо — серед передумов надання цієї допомоги є збереження і розвиток демократичних процесів в Україні. Окрема роль місцевої влади. Тому наші колеги прекрасно розуміють, наскільки сильним стрижнем для кожної європейської держави є децентралізація, демократичне врядування на місцях, і вони будуть нам допомагати розвивати саме спроможність громад».

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС висловила сподівання, що місцеві громади зможуть максимально ефективно скористатися новими інструментами, які Україна отримає після відкриття перемовин про членство з Євросоюзом. А держава, зі свого боку, зможе забезпечити громади знаннями та додатковими вміннями для реалізації нових проєктів. «Я переконана, що нам все вдасться і ми зможемо максимально швидко пройти той шлях до членства, до нашої стратегічної мети стати сильною, впливовою, європейською державою і повернутися у свою родину», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.