Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

04 травня 2023, 09:23

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Для нас дуже важливо, щоб справжні друзі з Угорщини приїздили до України»

Про це голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС заявила під час зустрічі з Крістіною Бараний, пані мером Ференцварош — 9-го округу Будапешта. Пані мер відвідала Бучу, яка є сестринським містом Ференцвароша. Вона зазначила, що в Угорщині є багато людей, які підтримують і вболівають за Україну, хоча їхні голоси є не такими гучними, як позиція центральної влади.

Іванна Климпуш-Цинцадзе впевнена, що цей візит матиме велике значення для взаєморозуміння між народами, а не тільки між урядовцями. «Для нас дуже важливо, щоб справжні друзі з Угорщини приїздили до України. Ваш район є сестринським для нашої Бучі. Для нас цінно, що ви тут. І я знаю, що ви вже допомогли багато. Ви надали неймовірну підтримку українцям, які рятуються від війни. Цінно те, що ви висловили свій протест проти російської агресії», — зауважила голова Комітету.

Вона зазначила, що, окрім гуманітарної підтримки, Україна також сподівається на військову допомогу з боку Будапешта: «Ми не маємо цілковитої підтримки Угорщини в усьому, що ми робимо зараз, щоб захистити не тільки себе, а й наших сусідів з країн ЄС та НАТО. Ми, безумовно, вдячні Угорщині за гуманітарну допомогу, але ми б також хотіли отримати від Угорщини і військову підтримку. Тому голоси угорських друзів для нас є справді надзвичайно цінними».

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС висловила сподівання, що цей візит стане початком ще тіснішої співпраці: «Ми дуже сподіваємось, що для Угорщини так само, як і для України, є важливою повага до міжнародно визнаних кордонів. Тому навіть маленькі кроки у напрямку розбудови додаткових зв’язків з Угорщиною зараз є важливі».

Щодо європейських амбіцій України Іванна Климпуш-Цинцадзе сподівається, що Угорщина продовжуватиме підтримувати Україну на шляху приєднання до ЄС. «Для цього нам потрібно, звісно, зробити багато домашньої роботи з нашого боку. І ми також сподіваємось, що Угорщина підтримає наше прагнення приєднатися до НАТО. Україна платить дуже високу ціну за те, щоби мати вибір, мати майбутнє, бути у безпеці і зберегти свою державність та ідентичність… Сподіваюся, що такі дружні до України голоси, як Ваш, будуть почуті в Угорщині», — підсумувала голова Комітету.