Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

01 листопада 2022, 17:37

Післявоєнна Україна має стати зеленою електростанцією Європи, – Іванна Климпуш-Цинцадзе


Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС взяла участь у зустрічі з Єврокомісаркою з питань енергетики Кадрі Сімсон за участі керівництва Верховної Ради та інших голів Комітетів. Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала пані Сімсон за допомогу, яку ЄС послідовно надає Україні. Вона наголосила, що російські удари по електроенергетичній інфраструктурі лише посилюють бойовий дух українців і їхню мотивацію до опору агресору.


«Проте самого лише настрою і стійкості недостатньо. Енергетичний сектор України нагально потребує обладнання. Ми маємо забезпечити якнайшвидший запуск механізму надання додаткової технічної та фінансової підтримки енергетичному сектору, який має працювати прозоро, із залученням усіх ключових зацікавлених сторін – і приватних, і публічних. Це важливо і принципово, але разом із наданням цієї допомоги, нам потрібне посилення протиповітряної оборони, яка би дозволила захистити і людей, і електроенергетичну систему, – підкреслила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Також голова Комітету переконана, що, незважаючи на російські атаки на важливі об'єкти енергетичної та цивільної інфраструктури, Україна повинна продовжити імплементацію дорожньої карти з інтеграції енергетичних ринків. «Коли Україна стане повноцінною частиною енергетичного ринку ЄС, це матиме важливе значення як для національної безпеки, так і для забезпечення енергетичної стійкості на всьому континенті». Відновлювана енергетика, вважає вона, є ще одним ключовим елементом зменшення залежності від імпорту викопного палива та підвищення енергетичної стійкості. «Перетворення України на зелену вуглецево-нейтральну «електростанцію» Європи має бути чітко визначено як пріоритет для післявоєнної відбудови нашої держави, – сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.