Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

17 серпня 2022, 13:00

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з послом Грузії

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе та голова підкомітету з питань регіонального та транскордонного співробітництва між Україною та країнами-членами ЄС Олена Вінтоняк, разом із колегами з парламентської групи дружби Україна – Грузія зустрілися з послом Грузії Георгієм Закарашвілі.

Учасники зустрічі подякували грузинському народу за підтримку українців у визвольній війні з російським окупантом, жорстокість якого добре знайома і грузинам. «З кінця лютого на фронті загинуло 17 громадян Грузії, які прийшли нам на допомогу. Ми уклінно вдячні і не забудемо про їхню найвищу жертву», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона зауважила, що на всіх міжнародних майданчиках Грузія виступає співавтором проукраїнських резолюцій, і Україна це високо цінує, як і те, що понад 20 тисяч українців зараз знайшли прихисток від війни на теренах Грузії.

Водночас відверто поговорили і про те, що Грузія ще могла би зробити як держава, аби її рівень підтримки України відповідав цілковито настроям грузинів. Це в інтересах обох народів, які мають спільного ворога. Зокрема, йдеться про засилля росіян, через що в Грузії вже зростає соціальна напруга. Голова Комітету переконана, що Тбілісі може поставити шлагбаум для тих, хто підтримує агресію, розширивши списки тих, на кого поширюються індивідуальні санкції. Також Грузія могла б зробити значно більше в протидії російським гібридним інформаційним загрозам. Це тільки зміцнить і її національну безпеку.