Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

12 липня 2022, 13:41

Без перемоги над росією безпека і Європейського континенту, і світу є під загрозою — Іванна Климпуш-Цинцадзе

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілася з головою Комітету з європейських питань Сенату Парламенту Чеської Республіки Давідом Смоляком.

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала Чехії за лідерство у допомозі Україні щодо отримання статусу кандидата на вступ до ЄС: «Я дійсно вважаю, що це історичне рішення. Я дійсно вважаю, що це рішення дає можливість більшого залучення Євросоюзу до взаємодії з Україною. Для того, щоб ми почали ту трансформацію, яка потрібна: а) — для початку перемовин, б) — для самих перемовин».

Голова Комітету зауважила, що для України зараз є пріоритетом виконання семи умов, які були визначені Європейською Комісією та підтримані Європейською Радою задля початку перемовин про членство: «І мені здається, що якраз Чехія в рамках свого головування могла би активно просувати цей порядок денний і взаємодіяти з Україною на всіх щаблях — на парламентському, на урядовому, і, зокрема, з точки зору виконання Україною цих умов».

Іванна Климпуш-Цинцадз висловила сподівання, що Чехія і надалі буде вірним і відданим союзником України, бо від цього залежить не лише доля України, а й усього світового порядку: «Ми абсолютно чітко усвідомлюємо, що будуть і економічні проблеми, і енергетична криза. Дуже сподіваємося, що, незважаючи на ці виклики, і далі буде утримуватися і продовжуватися ця підтримка України, бо без перемоги над росією безпека і Європейського континенту, і світу є під загрозою».

Голова Комітету також сподівається, що Конференція голів парламентських комітетів з європейських питань держав-членів Європейського Союзу (COSAC) може стати тим інструментом, що допоможе Україні налагодити парламентський механізм для ефективної роботи щодо виконання вимог для членства в Європейському Союзі.