Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

20 червня 2022, 17:45

Бюро Української частини ПКА між Україною та ЄС вітає позитивний висновок Єврокомісії щодо статусу кандидата для України

Члени Бюро Української частини Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС оприлюднили заяву, в якій вітають позитивний Висновок Європейської Комісії щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.

«Набуття повноправного членства України в Європейському Союзі є стратегічним вибором для нашої держави, за який український народ сплачує занадто високу ціну, проливаючи кров своїх героїв на фронті та захищаючи цінності свободи та демократії від російських окупантів», — йдеться у заяві. — «Подальший крок, надання Україні кандидатського статусу вже на найближчому Саміті ЄС 23-24 червня, стане потужним сигналом підтримки не лише з боку європейських інституцій, але й від громадян держав-членів, які люб’язно надали тимчасовий прихисток десяткам тисяч українців», — вказано у документі.

Члени Бюро Української частини ПКА між Україною та ЄС висловили вдячність Європарламенту, а також особисто всім євродепутатам-друзям України, які протягом багатьох років пліч-о-пліч допомагали протидіяти російській агресії та наближати Україну до європейського майбутнього.

Вони також підкреслили ключову роль Верховної Ради України як демократично обраної інституції у процесі координації адаптації українського законодавства до права ЄС, а також реалізації амбітної цілі — повного виконання зобов‘язань в рамках Угоди про асоціацію.

Автори заяви також закликають Європейський Союз нарощувати військову допомогу Україні, продовжувати надавати економічну та фінансову підтримку, надавати гуманітарну допомогу Україні як на національному рівні, так і в рамках Механізму цивільного захисту ЄС. Вони звертаються до ЄС із закликом посилювати жорсткий санкційний тиск на росію та білорусь, відключити росію від світової фінансової системи, запровадити повне ембарго на російські нафту, газ та вугілля, а також заборонити російське судноплавство та доступ до портів на території держав-членів Європейського Союзу.


ЗАЯВА
Членів Бюро Української частини Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС
щодо позитивного Висновку Європейської Комісії на Заявку України на вступ до ЄС

Ми, члени Бюро Української частини Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС, вітаємо позитивний Висновок  Європейської Комісії щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до Європейського Союзу.
Набуття повноправного членства України в Європейському Союзі є стратегічним вибором для нашої держави, за який український народ сплачує занадто високу ціну, проливаючи кров своїх героїв на фронті та захищаючи цінності свободи та демократії від російських окупантів.

Подальший крок, надання Україні кандидатського статусу вже на найближчому Саміті ЄС 23-24 червня, стане потужним сигналом підтримки не лише з боку Європейських інституцій, але й від громадян держав-членів, які люб’язно надали тимчасовий прихисток десяткам тисяч українців.

Висловлюємо щиру вдячність Європейському Парламенту, основному драйверу прийняття важливих політичних рішень на підтримку нашої держави, а також особисто всім депутатам – справжнім друзям України, що  протягом багатьох років пліч-о-пліч допомагали протидіяти російській агресії та наближати нашу країну до омріяного європейського майбутнього.

Ми вчергове підкреслюємо ключову роль Верховної Ради України, як демократично обраної інституції, у процесі  подальшої координації адаптації  українського законодавства до права ЄС, а також реалізації амбітної цілі - повного виконання зобов‘язань в рамках Угоди про асоціацію.

Ми також вдячні Європейському Союзу та всім державам–членам за політичну, фінансову, військову, гуманітарну підтримку у цей непростий для України час і просимо посилювати зусилля  доти, допоки вся суверенна територія нашої держави не буде повністю звільнена, а держава-агресор не буде переможеною та покараною. 

Закликаємо Європейський Союз нарощувати військову допомогу Україні, як на національному рівні, так і в рамках Європейського фонду миру, продовжувати надавати максимально можливу економічну та фінансову підтримку Україні, зокрема для подальшого зміцнення стійкості її демократичних інститутів та макрофінансової стабільності, а також продовжувати надання гуманітарної допомоги Україні як на національному рівні, так і в рамках Механізму цивільного захисту Європейського Союзу. 

Ми також звертаємося до ЄС із закликом посилювати жорсткий санкційний тиск на росію та білорусь через послідовне запровадження подальших пакетів санкцій, які повинні включати, зокрема, відключення росії від світової фінансової системи, повне ембарго на найважливіші товари російського експорту, включаючи нафту, газ, вугілля, припинення всіх російських інвестицій у галузі енергетики в Європейському Союзі, у тому числі в атомну енергетику, заборону російського судноплавства, логістики та доступу до портів на території держав-членів Європейського Союзу, а також запровадження персональних санкцій щодо російських високопосадовців та членів їхніх сімей та арешт і подальшу конфіскацію їхніх активів в державах-членах Європейського Союз.