Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

23 травня 2022, 08:13

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «Лише український народ, а не росія, вирішує долю України»

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе та Перший заступник Вадим Галайчук разом з колегами-депутатами з міжнародної мережі «Об’єднані для України», відпрацювали насичений візит до Берліна.

В рамках візиту провели зустрічі в офісі канцлера Німеччини, у комітетах Бундестагу – у закордонних справах, з питань оборони, а також із європейських справ. Говорили з представниками групи дружби Україна–Німеччина в німецькому парламенті, керівниками різних фракцій і керівництвом Міністерства закордонних справ, аналітичних центрів Німеччини.

Під час цих зустрічей виділили 2 головні пріоритети спільної роботи: пришвидшення надання Німеччиною важкої зброї Україні, а також лідерство Німеччини в наданні Україні кандидатського статусу на членство в ЄС уже в червні.

Окремо наголошували, що спільне завдання України та союзників – це поразка росії у війні, яку вона розв’язала проти України та всього вільного світу.

Голова Комітету переконана, що багато німецьких політиків добре відчувають настрої свого суспільства, яке в переважній більшості підтримує Україну. За три місяці повномасштабної війни у ставленні німецьких політиків до України відбулися тектонічні зміни. Німеччина вже робить дуже багато. Вона прихистила близько 700 тисяч українських біженців. Берлін надає значну фінансову допомогу, певну зброю, координує свої зусилля в G7, докладає зусиль для санкційного тиску на рф, зокрема підтримуючи зараз ембарго на російську нафту.

Водночас у високих кабінетах виконавчої влади, де ухвалюються остаточні рішення, досі бракує розуміння нагальності потреб України у важкій зброї. Тому українські парламентарі зверталися до німецьких колег (після їхньої резолюції про надання Україні такої зброї) із закликом використати свої важелі тиску та контролю, аби пришвидшити цей процес.