Головна > Текстові публікації

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

23 вересня 2020, 08:06

ЄС — найміцніший та найбільш надійний партнер України, що підтримує ефективні реформи, які принесуть користь усім українцям

Про це  Високий Представник ЄС із закордонних справ та безпекової політики Жозеп Боррель заявив 22 вересня під час свого візиту до України.

Головний дипломат ЄС в ході зустрічі з Президентом заявив, що Європейський Союз залишається найміцнішим та найнадійнішим партнером України, підтримує Україну, її суверенітет та народ.

Жозеп Боррель зустрівся також з Міністром оборони Андрієм Тараном. Обговорили співпрацю у сфері безпеки та оборони. ЄС продовжує повністю підтримувати суверенітет та територіальну цілісність України — заявив Високий представник ЄС.

Під час зустрічі з представниками громадянського суспільства та парламенту Жозеп Боррель наголосив, що сильні, незалежні й ефективні антикорупційні органи та реформи судової системи — ключові для того, аби виправдати очікування українського народу. І саме незалежність антикорупційних органів є головною умовою безвізу України з ЄС — зауважив головний дипломат Європейського Союзу.

Жозеп Боррель вшанував пам'ять героїв Небесної сотні на Майдані Незалежності, а біля Стіни пам'яті полеглих віддав шану українцям, що загинули, захищаючи свою землю в російсько-українській війні. «Ми в боргу перед полеглими, мусимо працювати задля мирного врегулювання конфлікту на Сході за повного дотримання територіальної цілісності України. ЄС ніколи не визнає нелегальну анексію Криму», — заявив Жозеп Боррель.

Високий представник в ході пресконференції з очільником МЗС України Дмитром Кулебою також повідомив, що невдовзі збирається відвідати Донбас.

Фото — Представництво ЄС в Україні.