Голова Комітету з іноземними делегаціями відвідали Охматдит

16 вересня 2024, 04:10

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе та перший заступник голови Комітету Вадим Галайчук на полях міжнародної конференції «Ялтинська європейська стратегія» зустрілися з делегацією Комітету з європейських справ Іспанії. Іспанські колеги вперше були в Україні. «Це надзвичайно важливо, що вони наважилися і приїхали. Ми подякували іспанським колегам за підтримку України і водночас говорили про необхідність посилення цієї підтримки», — сказала голова Комітету.

Іспанські парламентарі також цікавилися, що ще важливого й корисного вони можуть зробити у своєму Парламенті для підтримки України. «Ми говорили про перелік зброї, про політичну підтримку, необхідність посилення санкцій і обмеження закупівлі російського скрапленого газу, який, на жаль, продовжують купувати, в тому числі в Іспанії. Сподіваємося, що така взаємодія дасть додатковий позитивний результат для нас і для нашої перемоги», — зазначила голова Комітету.

Окрім цього, Іванна Климпуш-Цинцадзе з народними депутатками з фракції політичної партії «Європейська солідарність» запросили іноземних колег разом відвідати зруйновану росіянами дитячу лікарню «Охматдит». Лікарню відвідали іспанські, канадійські, британські та німецькі парламентарі, а також європарламентар від Німеччини Міхаель Ґалер (доповідач з українських питань у Європарламенті). «Вони на власні очі бачили наслідки тих страшних, жахливих терористичних атак, які росіяни влаштовують на українські міста, українських дітей, на українське життя і майбутнє. Саме ось ці особисті візити і враження наших колег, політиків з інших країн — точно сприятимуть глибшому розумінню того, що відбувається. Вони визнали — те, що побачили в Україні — не порівняти з тим, що показують у новинах. І вони знатимуть, як пояснювати далі необхідність посилення підтримки України своїм громадянам, своєму суспільству», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Українські депутатки та іноземні гості поспілкувалися з керівником реанімаційного відділення, в яке влучила російська ракета. «І ось це спілкування безпосередньо з лікарями, які розповідали про те, як вони вже за чотирнадцять днів відновили повністю прийом такої ж кількості дітей, попри, очевидно, значно складніші умови лікування дітей в Охматдиті — це всі ті вражаючі речі, які нікого не можуть залишити байдужими до трагедій, які переживає український народ», — переконана голова Комітету.