Головна > Текстові публікації > Новини
28 лютого 2023, 10:41

Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала Німеччину надати Україні більше зброї, щоб не лише втримувати території, а й перемогти

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілася з Державною міністеркою МЗС ФРН з питань Європи Анною Люрманн та з головою Комітету з європейських справ Бундестагу Антоном Гофрейтером.

На обох зустрічах ішлося про виконання семи умов, які Україна отримала разом із кандидатським статусом на вступ до Європейського Союзу. Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що наша країна потребує допомоги і моніторингу європейських партнерів у виконанні цих вимог, бо ми маємо амбіційну мету впоратися з цією важливою роботою до осені, коли Європейська Комісія має оприлюднити звіт щодо прогресу України. «У нас є сподівання, що нам вдасться з усім впоратися і восени ми зможемо отримати позитивний відгук від Європейської Комісії. Але це означає, що вже зараз потрібно наполегливо працювати з усіма європейськими столицями, з усіма партнерами і максимально використовувати всі майданчики для того, щоби готувати рішення про відкриття перемовин про членство в ЄС уже цьогоріч», — сказала голова Комітету.

На її думку, саме процес євроінтеграції може максимально допомогти Україні реалізувати демократичні реформи та закласти міцний фундамент, необхідний для будь-якої країни-члена Європейського Союзу. «І увага з боку ЄС, постійне оцінювання нашого прогресу допоможуть нам впоратися з викликами максимально ефективно», — впевнена Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Також голова Комітету закликала німецьких колег працювати зі своєю владою, щоби збройна підтримка України Німеччиною не припинялася, бо кількість, швидкість і якість надання зброї Україні є сьогодні критичними. «Треба забезпечити безперервність цих постачань і тієї кількості зброї, яка б дозволила нам не лише втримувати свої території, а й перемогти», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.