Головна > Текстові публікації
15 листопада 2022, 18:24

Іванна Климпуш-Цинцадзе європейським парламентарям: «Закликаю усіх і кожного з вас працювати зі своїми парламентами, щоби визнати режим рф терористичним»


Про це голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС заявила, виступаючи на LXVIII пленарному засіданні COSAC – Конференції парламентських комітетів з європейських питань держав-членів Європейського Союзу.

«Хочу подякувати Чеському головуванню в ЄС за гостинність та за прийняття нашого запрошення вперше в історії відвідати третю країну», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. На її запрошення делегація COSAC відвідала Україну на початку осені і ухвалила важливу резолюцію на підтримку нашої країни.

«З того часу, як ми бачились востаннє, росія організувала фейкові референдуми на окупованій українській землі і оголосила 4 регіони України територією росії. росія оголосила часткову мобілізацію. Отримала дрони-камікадзе та, ймовірно, балістичні ракети від ще одного диктаторського режиму — Ірану. Неодноразово вдавалася до ядерного шантажу та здійснила неймовірну кількість варварських атак по мирних жителях України та енергетичній інфраструктурі», — повідомила Іванна Климпуш-Цинцадзе. За її словами, внаслідок енергетичного терору рф було знищено чи пошкоджено близько 40% енергетичної інфраструктури. Багато людей залишилися без води, світла та тепла. Мета цієї варварської стратегії, на думку голови Комітету, — посіяти паніку, спричинити економічну та гуманітарну катастрофу та спровокувати нову хвилю міграції з України. Однак народ України не зневірився, а ще більш рішучий у своїй протидії агресору та бажанні витурити загарбників зі своєї землі.

Іванна Климпуш-Цинцадзе закликала європейських колег-депутатів докласти всіх зусиль, щоб на рівні парламентів нарешті визнати росію державою-терористом: «Зважаючи на брутальні дії російського режиму, напади на мирне населення та використання заборонених методів ведення війни, закликаю усіх і кожного з вас працювати зі своїми парламентами, щоби визнати режим російської федерації терористичним. Вільний світ має зробити все, щоб відвернути такі варварські атаки проби будь-якої демократичної держави у майбутньому».
 

Увесь світ зараз, за словами Іванна Климпуш-Цинцадзе, спостерігає неймовірну мужність Збройних Сил України: «Наша армія крок за кроком звільняє Україну від ворога. Надзвичайно боляче бачити сльози людей, звільнених від окупантів. Вони були в окупації місяцями. Багато з них пройшли через пекло тортор, а дехто і не дожив до звільнення. Тому ми просимо вас не лише зберегти обсяги допомоги Україні, а й збільшити їх. Нам потрібна протиповітряна оброна, щоби мати змогу захистити своїх людей та інфраструктуру. Також нам потрібні усі можливі види зброї, щоби мати змогу і далі звільняти наші території».

Голова Комітету також застерегла європейських політиків від спокуси знову почати розмови про переговори з російською федерацією: «Я прошу дуже уважно поставитися до риторики росії щодо переговорів. Захід не повинен дозволяти ввести себе в оману. Усе, чого росія прагне — це відновити сили, перегрупуватися і напасти знову. Ми не можемо цього дозволити. Український народ та Збройні Сили України довели, що здатні виграти цю війну. І лише переможена, ізольована та ослаблена росія більше не становитиме загрози континенту і світу». 

«Ми точно можемо всі разом добитися того, щоби перемогти росію і щоби українці ще раз здивували світ — з вашою допомогою, відбудували б сучасну, інноваційну, демократичну, європейську державу», — підсумувала Іванна Климпуш-Цинцадзе.