Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе взяла участь у 8-ій міжнародній конференції в Тбілісі. У дискусії, присвяченій виборам у Європі Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що мета Росії — поглибити розбіжності між західними країнами, тому вона буде використовувати всі можливості, щоб це зробити. І вибори, які зараз відбуваються у Європі та невдовзі у США, звісно, також не є винятком.

Голова Комітету зазначила, що країни центрально-східної Європи наразі демонструють таку собі історичну амнезію. Адже вони всі, в тому числі Угорщина та Словаччина, звідки лунає найбільше проросійських наративів, дуже добре знають, що означає російське домінування. Це означає рабство. «Вони не усвідомлюють того, що все, за що бореться зараз Україна — за свободу, право на свій вибір, право самим визначати своє майбутнє, — якщо Україна не встоїть — це цунамі накриє всю Європу. І тоді доведеться кожному європейському громадянину відчути на собі ціну цієї боротьби за свободу, мир і добробут», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона зазначила, що Україна, звісно, стурбована посиленням ультраправих настроїв у Європі, але ще більше стурбована тим, що бракує відсічі цим настроям. Також зазначила, що ці настрої матимуть вплив і на розширення ЄС, а відтак, на те, яким буде процес інтеграції України до ЄС. Але найгірше, що ці праворадикальні голоси матимуть вплив і на допомогу Україні. Бо замість неї вони закликають до так званих «мирних» ініціатив з Росією, в яких остання жодним чином не зацікавлена. Голова Комітету переконана, що Євросоюз уже давно мав би звернути набагато більшу увагу на опортуністичну поведінку угорського прем’єра Орбана: «Це троянський кінь в середині ЄС. І якщо Європейський Союз не застосує сьому статтю договору про Європейський Союз щодо Угорщини — ми спостерігатимемо більше таких спроб з боку тих, хто захоче наслідувати шлях Угорщини».

Іванна Климпуш-Цинцадзе також зазначила, що під час виборів і політики, і виборці часто скочуються в популізм. Це легка і спокуслива дорога. Але після передвиборчого «шоу» настає реальність. І вона, здебільшого, жорстка, вимагає рутинної роботи й непопулярних рішень. «Якщо серйозно замислюватися над тим, чого хочеш досягти — то це про справжнє лідерство і ухвалення складних рішень, а також про вміння комунікувати їх суспільству. Нелегка дорога. Набагато легше бути надихаючим і розважальним. Але це не те, що допомагає долати перешкоди і рухатися у напрямку своєї мети», — підсумувала голова Комітету.

Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Новини”

09 вересня 2024 19:34
06 вересня 2024 16:15
05 вересня 2024 09:51
04 вересня 2024 17:46
03 вересня 2024 17:49
03 вересня 2024 11:17
30 серпня 2024 10:43
23 серпня 2024 09:18
20 серпня 2024 18:31
20 серпня 2024 18:22