Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

26 лютого 2024, 18:45

Депутатки Верховної Ради звернулися до Конгресу США

Депутатки Верховної Ради України, представниці різних політичних сил звернулися зі спільним листом до спікера Палати представників Конгресу США Майка Джонсона, а також конгресменів та конгресменок. У листі парламентарки закликали американських колег продовжити допомогу Україні для боротьби з державою-агресоркою Росією. Авторки звернення наполягають на важливості цієї допомоги, оскільки Російська Федерація, за їхніми словами, прагне не тільки стерти Україну з мапи світу і знищити український народ, а й кидає виклик фундаментальним цінностям цивілізованого світу.

«Просимо вас продовжувати демонструвати лідерство та бути відповідальними лідерами Америки і всього вільного світу. У 20 столітті дві світові війни почалися як європейські, але переросли в глобальні. Росія без вагань відкрила цю скриньку Пандори. Але ваганням її не закриєш», — йдеться у листі. Затримка надання допомоги, зазначають авторки звернення, лише дасть сигнал іншим автократіям, що вони можуть наслідувати приклад Росії. «Це лише збільшить ціну, яку вільні нації заплатять, щоб зупинити держави, що утворюють вісь зла. І ми можемо лише молитися, щоб ця ціна обмежилася лише грошима та зброєю», — вказано у звернені.

Звернення було ініційоване головою Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванною Климпуш-Цинцадзе та співголовою фракції «Європейська солідарність» Іриною Геращенко. Лист підписала 61 депутатка Верховної Ради. У ньому зазначено, що авторки є представницями різних політичних сил і мають різні політичні погляди, але є єдиними у спільному рішучому опорі ворогу. «Радіємо, що всі колегині підписали це спільне звернення. Сподіваємось, що це стане ще одним аргументом на користь того, щоби рішення Палати Представників Конгресу про допомогу Україні було якнайшвидше ухвалене», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.