Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

31 січня 2024, 11:49

Іванна Климпуш-Цинцадзе привітала заяву лідерів політичних груп Європарламенту на підтримку України

Іванна Климпуш-Цинцадзе привітала заяву лідерів політичних груп Європарламенту на підтримку України

Напередодні позачергового засідання Європейської Ради в Брюсселі лідери п’яти найбільших політичних груп Європарламенту написали листа на підтримку України. Завтра лідери ЄС вирішуватимуть долю багаторічної фінансової допомоги Україні – 50 млрд євро на 4 роки. Тож у спільному зверненні лідери великих політсил Європарламенту закликали ухвалити цю допомогу Україні, а також активізувати військову підтримку.

У листі вказано, що Україна мужньо захищає свій народ і свою землю від неспровокованої, невиправданої та незаконної агресивної війни Росії, яка також загрожує безпеці та стабільності, демократії й процвітанню всього Європейського континенту.

Лідери політичних груп Європарламенту нагадують, що Європейський Союз запевнив Україну у повній і непохитній підтримці. Отже, завтрашня позачергова зустріч голів держав та урядів ЄС є нагодою втілити декларації у справи.

Також зазначено, що Росія не демонструє жодних ознак чи бажання припинити загарбницьку війну проти України. Тому ЄС не повинен демонструвати жодних ознак припинення підтримки України. «Має бути доведено, що ті, хто сумнівається в нашій рішучості та підриває нашу єдність, помиляються», — йдеться в заяві.

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе привітала заяву лідерів політичних груп Європарламенту. Вона сподівається, що завтра лідери ЄС керуватимуться відповідальністю за єдність і за дотримання фундаментальних цінностей ЄС і ухвалять відповідне рішення в тому числі про запуск механізму фінансової підтримки України. «Сподіваюся, усі 27 країн схвалять цю допомогу консенсусом, і 1 країна не стане на заваді. Ідеться про засадничі принципи Європи, таку важливу не лише для нас, а і для всього континенту єдність перед лицем спільної загрози російського імперіалізму», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Лідери політгруп Європарламенту також звернулися із закликом до Європейської Ради та держав-членів виконати свої обіцянки і забезпечити ефективну та стійку довгострокову військову підтримку Україні та активізувати зусилля з доставки боєприпасів і військової допомоги, якої вкрай потребують Сили Оборони України.

Європейський Союз, як вказано у листі, народився на основі уроків, засвоєних з руйнувань, спричинених Другою світовою війною. Тож, зважаючи на руйнування, спричинені Росією в Україні, ЄС сьогодні знову має довести свою солідарність і здатність діяти.