Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

18 грудня 2023, 08:25

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «З піднесенням і натхненням, але, водночас, із чітким розумінням обсягів роботи та відповідальності Україна готова рухатися далі на шляху до ЄС»

На цьому голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС наголосила під час 14-ї зустрічі Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС. Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що учорашнє історичне рішення Європейської Ради щодо відкриття переговорів з Україною є результатом спільної роботи і спільних зусиль українського народу, політикуму та громадянського суспільства. Вона також висловила велику вдячність лідерам ЄС та європейських інституцій за неймовірну підтримку України та міцне плече у найскладніші часи.

Вона зазначила, що попереду в України велика робота, яка вимагає оновлення і посилення спроможності інституцій. «Це стосується, зокрема, і Платформи громадянського суспільства Україна-ЄС, й інституційної спроможності Комітету з питань інтеграції України до ЄС, який я очолюю, і Парламентського Комітету Асоціації Україна-ЄС, а також урядових структур, включно з міністерствами, щоби ми могли виконати ту роботу, яку маємо виконати на шляху до повноправного членства в ЄС», — сказала голова Комітету.

Вона зауважила, що Україна вже змогла виконати частину додаткових умов Єврокомісії, ухваливши три важливі законопроєкти, які, зокрема, стосуються посилення антикорупційних інституцій та процедур, а також посилення прав нацменшин в Україні. Іванна Климпуш-Цинцадзе висловила сподівання, що так само швидко вдасться виконати й решту умов. Водночас, за її словами, обсяг роботи зараз є значно більшим і тому усі структури й інституції потребують переформатування й детального планування своєї роботи. «Ми з нетерпінням чекаємо на зустріч нашого Комітету з Платформою громадянського суспільства Україна-ЄС наступного тижня. Це буде можливістю для нас поставити нові чіткі цілі і часові рамки для нас, щоби наступні етапи євроінтеграції були такими ж успішними, як і попередні», — сказала голова Комітету. Вона додала, що з піднесенням і натхненням, але, водночас, із чітким розумінням обсягів роботи та відповідальності Україна готова рухатися далі на шляху до ЄС.