Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

29 листопада 2023, 12:02

Українська делегація на полях COSAC провела важливі двосторонні зустрічі

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе, перший заступник голови Комітету Вадим Галайчук та членкиня Комітету Олена Вінтоняк провели двосторонні зустрічі на полях COSAC, конференції комітетів у справах ЄС парламентів Європейського Союзу та партнерів.

«Ми провели важливі двосторонні зустрічі з колегами як з Європейського Союзу, так і з поза меж ЄС, зокрема, із норвезькою, данською, болгарською делегацією, новообраними парламентарями Словаччини. Мали розмову з нашими партнерами з литовського, латвійського, естонського, австрійського, німецького, французького, шведського парламентів, а також делегацією Бельгії, яка наступною головуватиме в ЄС. Налагоджуємо зв’язки з колегами із Західних Балкан, щоб ми розуміли наскільки нам необхідна ця взаємодія і спільне бачення євроінтеграційних процесів для наших держав», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. Також голова Комітету мала окремі зустрічі з Президенткою Конгресу депутатів Іспанії Франсіною Арменгол і Спікеркою Палати представників Парламенту Бельгії Еліаном Тільйо.

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС запрошували європейський колег  відвідати Україну. «Ми переконані, що це і вияв солідарності й підтримки для українського народу, а також і можливість безпосередньо побачити те, що відбувається в Україні. Спілкування з людьми на місці дає глибше розуміння того, чому нам доводиться протистояти і додаткові аргументи нашим європейським колегам у спілкуванні із їхніми суспільствами», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. З кожною окремою делегацією, за її словами, говорили про надання Україні ще більше зброї, про програми підтримки України. «Ми, звісно, вдячні за те, що вони робили і роблять для нас, але очікуємо, ще більшої допомоги», — зауважила голова Комітету.

Вона повідомила, що усі делегації цікавилися, як розвиваються події на фронті, які очікування України, ризики, які сподівання від зовнішньої допомоги. «Ми наголошували, що тільки спільною мобілізацією і боротьбою ми можемо досягти того результату, який дасть нам надійний і тривалий мир», — наголосила Іванна Климпуш-Цинцадзе.