Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

26 вересня 2023, 13:42

У Комітеті з питань інтеграції України до ЄС відбулася зустріч з делегацією «United4Ukraine»

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС разом з колегами з інших Комітетів зустрілася з делегацією ініціативи «U4U» — Об'єднані заради України. Це неформальна мережа, яка об’єднує парламентарів із різних країн світу для підтримки України. Її створення ініціювали друзі України, зокрема Андрюс Кубілюс, Голова Делегації Європейського Парламенту у Парламентській Асамблеї ЄВРОНЕСТ.

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала членам «U4U» за підтримку України і за те, що учасники делегації побували не лише у столиці, а й інших регіонах України. «Ми вдячні і цінуємо те, що під час цього візиту ви відвідуєте не лише Київ, а й регіони, які були окуповані і звільнені, які під обстрілами щодня. Сподіваюся, це дасть додаткові аргументи переконувати ваші держави і суспільства у необхідності подальшої підтримки України».

Українські парламентарі наголосили на важливості створення законодавчої основи для майбутньої відбудови України. Вони відзначили важливість механізму ЄС «Ukraine facility», який передбачає фінансування до 50 млрд євро протягом чотирьох років на підтримку України. Водночас, Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що потреби нашої держави у відновленні значно перевищують цю суму. Тому вже зараз важливо виробити бачення того, на яку фінансову підтримку Україна може розраховувати від Європейського Союзу.

Вона зазначила, що з точки зору євроінтеграції Україна зараз максимально зосереджена на тому, щоби завершити виконання семи умов стосовно кандидатського статусу. «Ми сподіваємося отримати позитивну оцінку Єврокомісії, а згодом також і Європейської Ради. І що Україна зможе розпочати переговори про членство вже цьогоріч». Голова Коміетету також висловила сподівання, що під час головування Бельгії в Євросоюзу у першій половині наступного року Україна залишатиметься у фокусі уваги ЄС. Сторони погодилися, що зараз потрібно максимально активізувати міжпарламентську дипломатію для того, щоб і надалі утримувати Україну високо на порядку денному.