Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

19 вересня 2023, 09:35

Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася з очільниками двох палат Парламенту Іспанії

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася із Педро Ролланом, Головою Сенату Іспанії та з Франческою Арменголь Сосіас, Головою Конгресу депутатів Іспанії. Вони обійняли посади після дочасних виборів, які відбулися в Іспанії влітку.

Іванна Климпуш-Цинцадзе отримала від обох лідерів запевнення, що вони і далі будуть не менше підтримувати Україну й політично максимально працювати над тим, щоби Україна залишалася високо на порядку денному і після іспанського головування в Європейській Раді. «Сподіваюся, що найближчим часом, після того, як буде сформований уряд і будуть сформовані всі комітети й комісії в обох палатах Парламенту Іспанії — наші колеги зможуть розглянути резолюції на підтримку України. Зокрема, щодо визнання Голодомору геноцидом проти українського народу. Ми з обома очільниками говорили про те, як важливо знати уроки історії, щоби розуміти з чим ми сьогодні маємо справу. Адже Росія не вперше вдається до спроб знищення українського народу», — сказала голова Комітету.
 
Вона запросила Педро Роллана та Франческу Арменголь Сосіас приїхати в Україну, щоб продемонструвати політичну підтримку і відчути жах війни, в якому живе українське суспільство. «Вірю, що такі візити ще більше мотивують до подальшої мобілізації необхідної для нас допомоги. Також вірю, що з допомогою парламентарів Іспанія максимально використає всі свої можливості як країна, яка головує в Раді Європейського Союзу, для того, щоби адвокатувати відкриття перемовин про членство для України вже цьогоріч. Щоби ми могли продовжити реальну трансформацію країни, незважаючи на брутальні виклики війни, досягти нашої стратегічної мети та здійснити мрію українського народу», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона також заявила, що не може бути довготривалого і стійкого миру на континенті, якщо Україна не стане членом НАТО. «Тому ми розраховуємо на підтримку Іспанії і на цьому шляху», — підсумувала голова Комітету.