Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

29 травня 2023, 15:32

Комітет розглянув законопроєкт про подолання туберкульозу в Україні

Законопроєкт №9147 пропонує визначити правові, організаційні та фінансові засади діяльності, спрямованої на подолання туберкульозу, забезпечення медичної допомоги людям, які хворіють на туберкульоз, та рівного доступу до неї, і встановити права, обов’язки та відповідальність юридичних і фізичних осіб у сфері подолання туберкульозу. Також проєкт пропонує визнати таким, що втратив чинність Закон України «Про протидію захворюванню на туберкульоз». Комітет ухвалив висновок, що проєкт Закону не суперечить міжнародно-правовим зобов’язанням України, але потребує доопрацювання з метою забезпечення повної відповідності праву ЄС та дотримання принципу правової визначеності.
На засіданні члени Комітету також розглянули та ухвалили висновки щодо таких законопроєктів:

Проєкт Закону №0206 «Про прийняття Статуту Банку розвитку Ради Європи та приєднання до Третього протоколу до Генеральної угоди про привілеї та імунітети Ради Європи». Комітет ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України ухвалити проєкт Закону за основу та в цілому.

Проєкт Закону №0200 про ратифікацію Конвенції держав-членів Організації за демократію та економічний розвиток — ГУАМ про взаємне надання допомоги з консульських питань. Комітет ухвалив рішення рекомендувати Головному комітету внести законопроєкт на розгляд Верховної Ради для ухвалення за основу та в цілому.

Проєкт Закону №9175 про внесення змін до Закону України "Про товариства з обмеженою та додатковою відповідальністю" щодо забезпечення безперешкодного функціонування товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю та усунення прогалин у правовому регулюванні. За висновком Комітету, законопроєкт не суперечить зобов’язанням України відповідно до Угоди про асоціацію, але потребує доопрацювання з метою належного забезпечення інформацією учасників товариства.

Проєкт Закону №6516 про внесення змін до Закону України “Про імміграцію”. Проєкт пропонує удосконалити механізми надання дозволу на імміграцію, у тому числі спрощення процедур надання дозволу на імміграцію іноземним висококваліфікованим ІТ-спеціалістам, відмови в наданні дозволу, скасування дозволу та посвідки на постійне проживання, а також посилення заходів протидії нелегальній міграції. За висновком Комітету, проєкт Закону не суперечить Угоді про асоціацію та праву ЄС. Водночас необхідним є врахування пункту 1 статті 4 Директиви 2003/86/ЄС у підзаконних актах.

При опрацюванні проєктів законів частково були враховані пропозиції проєкту Фонду «Відродження», який реалізовує ГО «Євроатлантичний курс».