Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

31 січня 2023, 12:28

«Сподіваємось, що після війни ми зможемо за пришвидшеною процедурою розпочати вступ до НАТО» — Іванна Климпуш-Цинцадзе

На цьому голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС наголосила під час прямого ефіру на шведському телеканалі STV1. Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала Швеції, яка зараз головує в Раді ЄС за збереження принципу єдності і за підтримку України. Вона наголосила, що Україна зараз бореться за весь вільний світ. «І для мене дуже важливо, що маємо цю єдність — щодо цінностей, принципів, наших спільних цілей», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

За її словами, надання Україні кандидатського статусу на вступ до ЄС стало тектонічним зсувом у питанні розширення Європейського Союзу. «Для українців же — це світло в кінці тунелю — знати, що ми можемо будувати своє майбутнє так, як ми того прагнемо і за що боремось із 2014 року, з Революції Гідності. І я впевнена, що членство України в ЄС і в НАТО (я щиро бажаю успіху Швеції, ми усі схрестстили пальці, вболіваючи за якнайшвидший вступ Швеції до Альянсу) дасть перспективу безпеки і добробуту українському народу. Але також це забезпечить стійкий і тривалий мир у Європі. На мою думку, немає іншого шляху до стійкої безпеки на континенті», — зауважила голова Комітету. Підтримка українцями вступу до ЄС та НАТО, за словами Іванни Климпуш-Цинцадзе, є рекордно високою сьогодні, ці цифри сягають майже 90%: «І ми сподіваємось, що після завершення цієї війни зможемо за пришвидшеною процедурою розпочати інтеграцію в НАТО».

Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що зараз Україна зосереджена на виконанні семи умов, які супроводжували надання кандидатського статусу на вступ до ЄС. Усі гілки влади залучені до того, щоб виконати ці вимоги оперативно і якісно. Щодо продовження реформ — голова Комітету поінформувала шведських глядачів, що за роки після Революції Гідності Україні вдалося побудувати антикорупційну інфраструктуру, яка, нарешті, працює за багатьма напрямами. Це і Національне антикорупційне бюро України, Національне агентство із запобігання корупції, Спеціалізована антикорупційна прокуратура. «І ця система приносить результати. В українському суспільстві різке несприйняття корупції. Важко навіть собі уявити, що посадовці можуть наживатися під час війни. На жаль, є такі випадки. І добре, що є інституції, які мають за це притягти до відповідальності», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.