Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

30 січня 2023, 09:35

Іванна Климпуш-Цинцадзе: «До 10-го санкційного пакету має потрапити Росатом та вся російська атомна промисловість»

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілася із Головою Палати представників Федерального Парламенту Бельгії Еліан Тільйо, а також зі співголовою Федерального Комітету у європейських справах Сенату Королівства Бельгія Гьотаном ван Гоідсенховеном.

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала бельгійському народу за політичну підтримку України, а також за надання зброї, фінансову та гуманітарну допомогу. Вона закликала цю підтримку нарощувати, особливо у питанні надання зброї, для того, щоби Україна мала змогу захистити своїх громадян та звільнити свої території. Голова Комітету наголосила, що важливою є кількість, якість та швидкість постачання зброї, бо від цього залежать життя людей. Вона також наголосила, що Україна потребує подальшої підтримки у процесі виконання умов, що ними супроводжувалося надання кандидатського статусу на вступ до ЄС. Бо виконання цих вимог має відкрити шлях до перемовин про членство в ЄС. «Ми сподіваємося, що навесні отримаємо зворотний зв’язок від Європейської Комісії з тим, щоби ми могли максимально все, що потрібно, зробити якісно, виконати ці сім вимог, аби підтримка європейського майбутнього України тривала», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

У питанні санкцій — голова Комітету переконана, що десятий санкційний пакет, над яким зараз працюють в ЄС, має містити обмежувальні заходи проти російської компанії «Росатом» і всієї російської атомної промисловості. Іванна Климпуш-Цинцадзе також наголосила, що потрібен ретельний контроль за дотриманням уже запроваджених проти Росії санкцій. Для цього потрібно закрити ті лазівки, через які країна-агресорка та її компанії досі мають змогу ці санкції обходити.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зауважила, що було приємно почути від пані Тільйо, що підтримка України в бельгійському суспільстві є дуже великою. Переважно бельгійці в різних регіонах мають різні думки щодо внутрішньої та міжнародної політики. Але, за словами пані Тільйо, це унікальна ситуація, коли країна об’єднана у бажанні продовжувати підтримувати Україну фінансово та військово.

Бельгія буде головувати у Європейському Союзі із січня наступного року. Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС запросила бельгійських колег відвідати Україну. «Було би важливо, разом з Україною, з урахуванням думок з нашого боку уже зараз починати планувати порядок денний бельгійського головування», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.