Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

21 листопада 2022, 08:15

Після завершення війни Україна має вступити до НАТО

На цьому парламентська делегація України наполягала під час двосторонніх зустрічей на теренах Парламентської асамблеї НАТО, засідання якої відбувається у Мадриді. Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе у складі української делегації зустрілася з делегаціями Сполучених Штатів, Німеччини та Франції.

«Ми говорили з колегами про продовження і пришвидшення надання Україні зброї, про підтримку енергетичної системи, зруйнованої російським тероризмом, про нагальну допомогу для ремонту пошкодженої енергетичної інфраструктури», — повідомила Іванна Климпуш-Цинцадзе. Ця термінова допомога наразі включає трансформатори, комплектуючі, запасні та витратні матеріали для відновлення пошкоджених об’єктів, генератори та запаси палива до них, різні типи акумуляторів. «Велике завдання — відремонтувати пошкоджену російським тероризмом енергетичну систему. Ми говорили про конкретні компанії у Європі та США, з якими треба працювати, щоби якнайшвидше це реалізувати, — сказала голова Комітету.

За її словами, представники усіх делегацій одностайні у підтримці України: «Вони говорили про те, що розуміють — ця війна не тільки за інтереси і свободу України, вона і за їхні інтереси, за їхні цінності. І вони не тільки серцями й політичними заявами разом з нами, а й конкретними діями, конкретною підтримкою. Нас запевнили, що будуть продовжувати цю підтримку і що «мир» на умовах путіна не буде прийнятий і не буде визнаний». Американська делегація, за словами Іванни Климпуш-Цинцадзе, запевнила, що Україна має підтримку і в новому складі Конгресу: «Основна частина Конгресу з обох політичних сил націлена на підтримку України і це стійка позиція».

Французька делегація поінформувала українських колег, що у їхньому Парламенті планують обговорювати постанову про визнання Голодомору злочином проти людяності. «Ми наполягали на тому, що це геноцид українського народу, який сталін почав 90 років тому, і який росія продовжує досі. Тому до всіх делегацій ми зверталися із закликом визнати Голодомор геноцидом українського народу на основі того звернення, яке Верховна Рада ухвалила до парламентів світу», — повідомила Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Українська делегація закликала Францію працювати над закриттям рупорів кремля, зокрема, припинити ретрансляцію через французьку сателітну компанію російських пропагандистських телеканалів.

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС повідомила, що на всіх зустрічах українська делегація також закликала західних партнерів запровадити санкції проти керівництва російської православної церкви. Остання є інструментом російської держави, який вона продовжує активно використовувати. Цей інструмент має бути нейтралізований, а керівництво рпц має бути під санкціям.