Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

07 лютого 2022, 09:57

Іванна Климпуш-Цинцадзе провела онлайн зустріч із діаспорою в Канаді

Під час вебінару учасники обговорили загрози Україні з боку Росії, можливий вплив західних санкції на РФ, перспективи членства України в НАТО, переговори «Нормандського формату» і те, як Україна готується відбивати ймовірний наступ Росії. 

 

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала канадським колегам за ініціативу провести парламентські дебати у Канадському Парламенті. За її словами, суспільству це дасть розуміння ситуації навколо України, а також намірів, можливостей і конкретних кроків, яких Уряд Канади може вжити після цих дебатів. Також голова Комітету подякувала за багаторічну підтримку і допомогу, яку Канада надає Україні у секторі безпеки та підтримці реформ. Однак зараз, на думку Іванни Климпуш-Цинцадзе, Україна потребує оборонного озброєння і це те, чим би Канада могла ефективно допомогти.

 

Голова Комітету зауважила, що за останніми даними розвідки, Росія зібрала навколо України понад 130 тисяч військових. Вони розташовані на окупованих територіях сходу України, в анексованому Криму, на окупованій території Молдови (Придністров’ї), а також на території Білорусі. Україна фактично затиснена у кільце ворожих військ. Риторика Росії, за словами Іванни Климпуш-Цинцадзе, стає дедалі агресивнішою, незважаючи на тиск із боку західної спільноти: «Сьогоднішній союз Китаю з Росією говорить про те, що ніякої деескалації не буде. Нам треба утримувати єдність із західними союзниками і укріплювати Україну».

 

Іванна Климпуш-Цинцадзе впевнена, що головними складовими у протистоянні шантажу Росії мають бути єдність та сила: «Путін був упевнений, що зміг роз’єднати Захід — підкупами, пропагандою, посадами, але він прорахувався». Тож Україні і союзникам, вважає голова Комітету, зараз конче потрібно триматися разом, бо якщо Україна не вціліє як демократична, незалежна країна — це створить велику загрозу європейській і західній спільноті. «Недооцінка справжніх цілей Путіна вже призвела до кількох кривавих воєн, які він розв'язав проти своїх сусідів. Кожна нова вимога Путіна показує, як далеко простягаються його зазіхання. Путін розуміє тільки мову сили, і якщо йому поступатися — його апетити лише зростатимуть», — переконана Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона також додала, що якщо Україна буде сильною і спроможною себе захистити — Росія не наважиться на наступ. Українці ж за будь якого сценарію захищатимуть себе і свою країну.