Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

30 липня 2021, 08:45

Тернопільські фермери придбали новенький комбайн завдяки участі у Програмі з підтримки інвестиційних проєктів МСП, що фінансується урядом Німеччини та ЄС

Сьогоднішня історія в рубриці #УспіхиУА про невелике фермерське господарство «Нива» з Тернопільщини. Воно приєдналося до Програми з підтримки фінансування інвестиційних проєктів малих та середніх підприємств, що фінансується урядом Німеччини через KfW та Європейським Союзом в межах ініціативи #EU4Business. Завдяки участі у цій програмі «Нива» вже вдруге змогла покращити свій бізнес та отримати необхідну підтримку для розвитку.

#УспіхиУА — рубрика про те, як українці на практиці реалізують Угоду про асоціацію з ЄС і користуються можливостями співпраці з Європейським Союзом.

Розташоване фермерське господарство «Нива» у селі Чернихівці Тернопільської області. Займається підтприємство вирощуванням різноманітних сільськогосподарських культур — олійних та зернових. Земельний банк господарства становить понад 1300 га. На підприємстві працює 14 осіб. Про програму підтримки малих та середніх підприємств, каже Тарас Сербай, заступник голови фермерського господарства «Нива», — вони дізналися понад 3 роки тому. І вже двічі встигли скористатися можливостями, які вона пропонує. Цього разу, завдяки програмі, придбали новенький комбайн німецького виробництва для збору врожаю. За словами Тараса Сербая, продуктивність придбаної техніки значно вища за аналоги, що дасть змогу зібрати врожай швидше: «Оператору буде легше ним управляти, бо він більш автоматизований. Буде якісніший обмолот культур, яких ми вирощуємо. Коли почнуться жнива, ми маємо великі надії на цей комбайн. Покаже себе в роботі».

Загальна вартість комбайна — понад 8 млн. грн. 20% підприємство оплатило із власних коштів, 80% — отримали кредит від Фонду розвитку підприємництва. Кредит оформили в ПроКредит банку під 14%, але завдяки Державній програмі «Доступні кредити 5-7-9»  відсоткову ставку вдалося знизити до 7%. «Буквально за два тижні часу ми зібрали документи, потрібні для оформлення і дуже швидко нам вдалося отримати цей комбайн», — каже заступник голови ФГ «Нива». Програма розрахована на 4 роки. Переваги її в тому, що вона пропонує дуже низькі відсотки за кредитами. «Програма Фонду розвитку підприємництва допомогла нам почуватися впевненіше, ми собі можемо більше дозволити, розширятися в майбутньому. На сьогодні — це комбайн, завтра може бути новий трактор, можна працювати далі», — каже Тарас Сербай.

Дізнатися більше про Програму з підтримки фінансування інвестиційних проектів малих та середніх підприємств та можливості, які вона пропонує для малих та середніх підприємств.

Джерела: https://www.youtube.com/watch?v=u8mRhhG6gOk, https://www.facebook.com/FinancEast/?ref=page_internal.