Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

Комітет з питань інтеграції України до ЄС провів дискусію «Гендерна рівність в інтеграції до ЄС»

18 Фото

27 лютого 2020, 15:40

Профспілки висловили вдячність Комітету з питань інтеграції України з ЄС

Голова Федерації професійних спілок України Григорій Осовий висловив вдячність Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України з ЄС та особисто секретарю Комітету, народному депутатові Валентину Наливайченку за чітку позицію щодо неприпустимості ухвалення урядового законопроєкту №2708 «Про працю».  

Про це Осовий сказав під час зустрічі з керівниками Європейської конфедерації профспілок, яка відбулася у середу, 26 лютого, у Комітеті з євроінтеграції. 

«Перш за все я хотів би подякувати членам комітету і Валентину Олександровичу (Наливайченку – ред.) особисто за те, що тиждень тому у цій залі розглядався законопроєкт №2708 «Про працю». І одноголосно члени комітету висловили позицію щодо невідповідності цього законопроєкту міжнародним стандартам. Тому щиро дякуємо від профспілок за активну позицію Комітету і підтримку», - сказав Осовий.

Він наголосив, що профспілки проводять ретельний моніторинг виконання угоди Україна-ЄС в частині, що стосується питання зайнятості, умов та  оплати праці, соціальної політики.

«І свої висновки будемо завжди надавати комітету з євроінтеграції для розуміння фактичного стану справ дотримання умов праці в Україні», - сказав Осовий.

Нагадаємо, Комітет з питань інтеграції України з ЄС прийшов до висновку, що проєкт закону №2708 «Про працю» в запропонованій урядом редакції послаблює рівень охорони праці, звужує обсяг трудових прав та соціальних гарантій працівників у порівнянні з чинним національним законодавством, що суперечить зобов’язанням України відповідно до Угоди про асоціацію, та не відповідає праву ЄС.