Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

09 вересня 2016, 16:04

Відбулось чергове засідання Комітету

Члени Комітету розглянули  проекти Законів про ратифікацію Протоколу про внесення змін до Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи (реєстр.№0104)  та про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом (реєстр.№0107).

Законопроектом реєстр.№0104, зокрема, пропонується внести зміни до Конвенції між Урядом України і Урядом Республіки Кіпр про уникнення подвійного оподаткування та запобігання податковим ухиленням стосовно податків на доходи, передбачивши оподаткування дивідендів відповідно до модельної конвенції ОСР.

Прийняття проекту Закону реєстр.№0107 дозволить завершити внутрішньодержавні процедури, необхідні для набрання чинності Угодою між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про взаємну охорону інформації з обмеженим доступом. Після набрання чинності Угода складатиме правову основу для взаємної охорони інформації з обмеженим доступом, яка буде передаватися або створюватися в ході співробітництва між Україною та Республікою Польща. Члени Комітету прийняли рішення рекомендувати Верховній Раді України прийняти зазначені законопроекти в цілому.

У ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Таким, що не суперечать праву Європейського Союзу та міжнародно-правовим зобов`язанням України було визнано проекти Законів реєстр.№№ 4941, 4915 та 2677.
Метою законопроекту реєстр.№4941 є «визначення правових, економічних та організаційних засад діяльності у сфері забезпечення енергетичної ефективності будівель, створення умов для раціонального споживання в них енергетичних ресурсів».

У законопроекті реєстр.№ 4915 пропонується, на період проведення антитерористичної операції та/або запровадження воєнного стану, звільнити від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України продукції оборонного призначення, що класифікується за такими групами, товарними позиціями та підкатегоріями УКТ ЗЕД: «8525, 8526, 8527, 8543 (засоби радіоелектронної боротьби, радіоподавлення, транкінгового зв’язку, тощо).

Проектом Закону України реєстр.№ 2677 пропонується доповнити статтю 16 Закону України «Про ціни і ціноутворення» частиною третьою, якою передбачена взаємодія уповноважених органів, які здійснюють державний контроль (нагляд) за дотриманням суб’єктами господарювання вимог щодо формування, встановлення та застосування державних регульованих цін та державне спостереження у сфері ціноутворення, з професійними спілками, організаціями захисту прав споживачів та іншими громадськими організаціями.

До законопроектів реєстр.№№ 4572 та 4762 було висловлено низку зауважень та пропозицій щодо необхідності їх доопрацювання з метою приведення у відповідність  положень зазначених законодавчих актів до законодавства Європейського Союзу.