Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

16 липня 2015, 15:41

15 липня 2015 року під головуванням І. Геращенко відбулось чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції

Народні депутати – члени Комітету разом обговорили низку важливих питань, зокрема стан виконання Угоди про асоціацію між Україною та Європейcьким Союзом та стан виконання Плану дій з лібералізації ЄС візового режиму для України з Міністром закордонних справ України П. Клімкіним, та Першим заступником Міністра внутрішніх справ України, Е. Згуладзе – Глуксманн.

Е. Згуладзе – Глуксманн поінформувала членів Комітету про найважливіші аспекти роботи щодо виконання Пану дій з лібералізації ЄС візового режиму для України, зокрема про плани підключення відповідних пошукових баз до бази Інтерполу та роботу по вдосконаленню та об'єднанню баз даних силових міністерств і відповідних служб. Одним із аспектів зобов'язань Украіни в контексті виконання ПДВЛ є посилення контролю над міграційними процесами . У цьому напрямку уряд планує переглянути ефективність діяльності міграційної служби уборотьбі з нелегальною міграцією , зокрема , планується і збільшення служби 500 штатних одиниць. Також Перший заступник Міністра внутрішніх справ України наголосила на необхідності вдосконалення та модернізації існуючих баз даних та захисту внутрішніх документів і часові терміни проведення цих реформ.

Міністр закордонних справ Павло Клімкін повідомив, що процес ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС відбувається досить швидко. Лише дві країни , Греція та Кіпр, формально підходять до  процедури  ратифікації і зволікають з винесенням цього питання на розгляд національних парламентів.

Також П.Клімкін вважає, що для ефективного   виконання Угоди про асоціацію  необхідно вдосконалити роботу українського Парламенту та систематизувати роботу усіх Міністерств України. Міністр закордонних справ поінформував народних депутатів про виконання ПДВЛ з боку наших європейських партнерів, зокрема в візовому питанні.

У засіданні Комітету взяли участь члени новоствореноі Науково-експертної ради при Комітеті з питань європейської інтеграції, які разом з членами Комітету визначили основні напрямки подальшої співпраці.