Головна > Текстові публікації > Новини

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

Члени Комітету з питань інтеграції України до ЄС зустрілися з делегацією МЗС Швеції

21 Фото

Зустріч членів Комітету та представники інших комітетів Верховної Ради з пані Послом ЄС в...

6 Фото

17 червня 2015, 15:04

16 червня 2015 року відбулось чергове засідання Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції


У ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов’язанням України в рамках Ради Європи та Угоді про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони.

Члени Комітету підтримали ряд законопроектів реєстр.№0028, 0029 та 2971. Проект Закону про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про взаємне працевлаштування членів сімей працівників закордонних дипломатичних установ (реєстр.№0028 від 08.06.2015), метою якого є забезпечення набрання чинності Угодою (у формі обміну нотами) між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про взаємне працевлаштування членів сімей працівників закордонних дипломатичних установ. Проект Закону  спрямований на ратифікацію міжнародного договору, що стосується соціально-трудової сфери та регулюватиме питання можливості працевлаштування на принципі взаємності членів сімей працівників закордонних дипломатичних установ України та Республіки Польща у приймаючій державі відповідно до її законодавства. Реалізація акту вплине на ринок праці, зокрема підвищивши рівень зайнятості членів сімей працівників закордонних дипломатичних установ.

Проект Закону про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про повітряне сполучення (реєстр.№0029 від 08.06.2015) розроблено з метою виконання внутрішньодержавних процедур щодо набрання чинності Угодою між Урядом України та Урядом Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії про повітряне сполучення. Прийняття проекту Закону України дасть змогу забезпечити створення та функціонування надійного правового механізму міжнародного рівня для реалізації й активізації процесу двосторонніх міждержавних зв'язків між Україною та Великою Британією, сприятиме подальшому розвитку співробітництва в галузі авіаційного транспорту, налагодженню ділових зв'язків, подальшому розширенню географії польотів українських авіакомпаній.

Народні депутати-члени Комітету визнали такими, що не суперечать праву Європейського Союзу проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо спрощення регулювання виробництва та обігу пива (реєстр.№2971 від 29.05.2015) створить умови для дерегуляції пивоварної галузі та покращення інвестиційного клімату країни. Цей законопроект розроблений з метою створення правових умов для прозорої та ефективної діяльності виробників пивоварної продукції шляхом зменшення надмірного регуляторного навантаження, не пов’язаного зі  збільшенням  податкових надходжень від галузі.

Водночас, було висловлено низку зауважень і пропозицій  до проекту Закону про внесення змін до статті 60 Закону України "Про господарські товариства" (щодо зменшення кворуму загальних зборів учасників товариства з обмеженою відповідальністю) (реєстр.№2757 від 29.04.2015).

У ході засідання було обговорено і затверджено Рекомендації Комітетських слухань: «Посилення ролі єврорегіонів у здійсненні транскордонного співробітництва».