Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентський комітет асоціації > Діяльність

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

07 липня 2023, 11:51

Українська парламентська делегація зустрілася з єврокомісаром з питань сусідства та розширення

Депутати Верховної Ради України, члени Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС, зустрілися з комісаром Європейського Союзу з питань сусідства та розширення Олівером Варгеї. Він, нагадаємо, минулого місяця представив попередню — усну оцінку Європейської Комісії щодо виконання Україною семи вимог, якими супроводжувалося надання їй статусу кандидатки на вступ до ЄС.

Перша заступниця Голови Української частини ПКА Іванна Климпуш-Цинцадзе зауважила, що нинішня зустріч із Олівером Варгеї була важливою, відвертою розмовою після оприлюднення ним вербальної оцінки зусиль Молдови, України і Грузії. «Дуже важливо, що велика українська делегація Парламентського Комітету асоціації, яка працювала у Брюсселі, почула реальні очікування з боку Європейської Комісії стосовно подальшого виконання нами тих п’яти умов, які ще не виконані. Процес ухвалення рішення про відкриття перемовин про членство вирішується і в політичній площині, на основі політичної волі країн-членів, але також базується на засадах виконання тих завдань, які країни на себе добровільно беруть, щоби стати членами Європейського Союзу, європейської спільноти. І ось ця оцінка вона дуже прискіпливо проводиться. І ми не можемо весь час розраховувати на те, що матимемо якийсь особливий, короткий шлях», — сказала Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона зазначила, що важливо розуміти, що оцінка Європейської Комісії, яка буде оприлюднена восени в рамках загального пакету розширення, не буде обмежуватися виключно виконанням чи невиконанням семи умов, які супроводжували рішення про кандидатство України. «Вона також буде включати значно ширшу оцінку того, як ми рухаємося з точки зору виконання наших євроінтеграційних зобов'язань і в рамках Угоди про асоціацію, і загалом як країни, яка прагне стати членом європейської спільноти — який прогрес вона демонструє з точки зору запровадження правил і процедур Європейського Союзу у себе вдома. І ми маємо це розуміти. Тому маємо пам’ятати, що не лише на цих семи вимогах має бути зосереджена наша увага. Хоча, безумовно, принципово важливо їх реалізувати повністю», — заявила Іванна Климпуш-Цинцадзе.