Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентський комітет асоціації > Діяльність

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

15-те засідання Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС

19 Фото

Виїздне засідання Комітету 5-6 травня 2023 року

41 Фото

Робочі зустрічі в Італії складі міжпарламентської мережі United for Ukraine

4 Фото

16 березня 2022, 09:31

Відбулося засідання Української частини ПКА між Україною та ЄС

16 березня 2022 року відбулося засідання Української частини Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС. Учасники внесли зміни до складу Української делегації. Замість представника ОПЗЖ Олега Волошина, заступницею Голови УЧ ПКА обрали народну депутатку України від партії «Голос» Інну Совсун. Тепер Комітет з питань інтеграції України до ЄС ініціюватиме звернення про відкликання Олега Волошина зі складу ПКА взагалі.

«Вдячна, що і Голова української частини Парламентського комітету асоціації Вадим Галайчук, і всі колеги-члени почули і підтримали мою пропозицію про те, що потрібно вивести представника ОПЗЖ Олега Волошина як з керівництва ПКА, так і взагалі, зі складу цього органу. Впевнена, Інна Совсун ефективно представлятиме Україну на цьому важливому міжпарламентському майданчику», — заявила перша заступниця Голови УЧ ПКА Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона також поінформувала делегацію про ініціативи Комітету з питань інтеграції України до ЄС щодо того, як на платформі Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС просувати актуальні питання порядку денного для України в умовах війни. Іванна Климпуш-Цинцадзе повідомила, що Комітет підготував листа-звернення до керівництва Європейської Комісії і керівництва Європейського парламенту щодо подальших кроків Єврокомісії з підготовки документу для розблокування кандидатського статусу України в ЄС: «Ми просто зобов’язані діяти і звертатися від Українського Парламенту до інституцій ЄС, в руках яких подальші дії щодо кандидатства України. Сподіваюся, члени ПКА підтримають підписання цього листа».

Голова Української частини ПКА Вадим Галайчук зазначив, що сьогодні важливо активізувати комунікацію з європейськими парламентарями, щоби повною мірою використати той великий потенціал, який вони мають щодо впливу на уряди країн, які представляють. «Європарламент і наші колеги європарламентарі вже довели неодноразово те, що вони є нашими найкращими союзниками. Ми регулярно спілкуємося з нашими колегами з європейської частини ПКА і хотіли б систематизувати ці наші комунікації саме по лінії Парламентського Комітету Асоціації», — заявив Вадим Галайчук.

Учасники засідання домовилися ініціювати спільне засідання української та європейської частин Парламентського комітету асоціації. Також висловили сподівання, що цей орган асоціації ухвалить рішення, які почують і в Європейській Комісії, і в європейських столицях.