Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентський комітет асоціації > Діяльність

Угода про асоціацію

01 березня 14:46
Путівник для здійснення аналізу відповідності проектів законів зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції та праву ЄС
посилання...
01 жовтня 15:13
Угода про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони посилання...

Діяльність Комітету

Відео Аудіо Фото

Медіа-архів

RSS

Засідання Комітету щодо питання стану підготовки, затвердження та представлення на Першій...

31 Фото

Спеціальне засідання Комітету, присвячене розгляду Проекту Закону «Про ратифікацію Рамкової...

18 Фото

Виїзне засідання Комітету 16 квітня 2024 року у місті Чернівці

38 Фото

18 лютого 2015, 15:52

Засідання Української частини Парламентського комітету асоціації (ПКА) між Україною та Європейським Союзом

18 лютого 2015 року у приміщенні Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції під головуванням Ірини Геращенко відбулося засідання, присвячене питанням підготовки до Інавгураційного засідання ПКА, яке відбудеться 24-55 лютого ц.р. у м. Брюсселі.

У засіданні взяли участь народні депутати України-члени Української частини ПКА, а також представники Міністерства закордонних справ, Міністерства економічного розвитку і торгівлі та Міністерства юстиції.

У ході засідання представники міністерств поінформували членів Української делегації щодо актуальних питань порядку денного відносин Україна-ЄС, виконання Україною Угоди про асоціацію в частині здійснення реформи правоохоронних органів, судової та конституційної реформ, а також заходів спрямованих на подолання корупції в Україні, безвізового діалогу між Україною та ЄС, а також економічної ситуації в Україні в контексті перспектив запровадження ПВЗВТ та надання їй фінансової допомоги з боку ЄС, в тому числі і на виконання Угоди про асоціацію.

Під час засідання було також обрано керівництво Української частини у складі: Остапа Семерака – Співголови ПКА, Ірини Геращенко – Першого заступника Співголови ПКА та Віктора Галасюка – Заступника Співголови ПКА.

Учасники також обговорили питання порядку денного Інавгураційного засідання ПКА, проект Регламенту ПКА, Положення про його Українську частину, а також проект Заключного документу, який прийматиметься за результатами Інавгураційного засідання ПКА в Брюсселі.