Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС Іванна Климпуш-Цинцадзе зустрілася із Надзвичайним та Повноважним Послом Італійської Республіки в Україні Карло Формозою. Сторони обговорили підтримку України, європейську та євроатлантичну співпрацю.

Іванна Климпуш-Цинцадзе зазначила, що люди на Заході дедалі частіше демонструють звикання до війни в Україні, як до чогось буденного і такого, що не стосується їх безпосередньо. Але ще надто рано розслаблятися і думати, що все вже зроблено для підтримки України. «Ми маємо чітко пояснювати партнерам, які ставки у цій війні. Яким є їхній інтерест. Ми, як українці, значно краще розуміємо Росію. Але нам не довіряють настільки, щоби прислухатися. І я вважаю, що цивілізований світ недооцінює наслідків, якщо Україна не встоїть. Бо це буде поразка усього вільного світу», — сказала голова Комітету. Вона переконана, що політика так званої «неескалації», яка зараз превалює на Заході щодо Росії — недієва та неефективна. Заходу, натомість, варто зосередитися на тому, щоби забезпечити поразку Росії у війні з Україною. Бо, якщо Росії дозволити втримати те, що вона вже завоювала — це означатиме, що буде ще одна війна. «І тоді вам доведеться воювати. Ви маєте бути до цього готові», — сказала голова Комітету і додала, що лише членство України в НАТО може гарантувати стабільний мир в Україні та на континенті. «Але якщо результатом цієї війни стане поразка Росії, її ослаблення, покарання, а також приєднання України до Альянсу — тоді Росія більше не наважиться нападати», — впевнена Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Вона також наголосила на важливості підтримки України у відновленні знищеної російськими атаками енергетичної інфраструктури. Бо наступна зима буде важкою як для людей, так і для економіки. Тому, якщо вчасно не допомогти Україні підготуватися до зими — це матиме катастрофічні наслідки для людей, держави і економіки. Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС закликала партнерів не розслаблятися, не скочуватися у втому, а навпаки — мобілізуватися для підтримки України. Адже для України перемога у цій війні — це питання виживання і збереження себе, як держави і нації.

Іванна Климпуш-Цинцадзе також нагадала, що, попри війну, Україна виконує величезний обсяг роботи і завдань на шляху європейської інтеграції. І в цьому сенсі — розраховує на підтримку європейських партнерів, зокрема, очікує, що у Звіті щодо розширення ЄС чітко вкаже на проблемні ділянки та ті, де Україні варто приділити особливу увагу.
Повернутись до списку публікацій

Версія для друку

Ще за розділом


“Текстові публікації”

26 вересня 2024 07:38
25 вересня 2024 16:50
25 вересня 2024 16:36
24 вересня 2024 11:19
17 вересня 2024 18:52
16 вересня 2024 04:10
16 вересня 2024 04:07
13 вересня 2024 11:02
12 вересня 2024 17:25
31 липня 2024 13:26