Головна > Текстові публікації > Новини
19 вересня 2019, 14:10

18 вересня цього року відбулося спільне засідання Комітетів Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом і з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

 

18 вересня цього року відбулося спільне засідання Комітетів Верховної Ради України з питань інтеграції України з Європейським Союзом і з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва під головуванням Іванни Климпуш-Цинцадзе та Богдана Яременка.

Під час засідання народні депутати заслухали доповіді Віце-прем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитра Кулеби, Міністра закордонних справ України Вадима Пристайка та заступника Керівника Офісу Президента Ігоря Жовкви щодо актуального порядку денного відносин України з ЄС і НАТО.

Присутні народні депутати – члени Комітетів обговорили питання співробітництва між Україною та Радою Європи, зокрема, відносини між Верховною Радою України та ПАРЄ після подій, що відбулися під час чергової літньої сесії 2019 року.

Також відбувся обмін думками щодо "формули Штайнмаєра", врегулювання ситуації на тимчасово окупованих територіях України та необхідності продовження переговорів в рамках Нормандського формату.

Участь у засіданні взяли також представники Урядового офісу координації європейської та євроатлантичної інтеграції, експерти та журналісти.