Головна > Текстові публікації
27 лютого 2018, 17:03

Відбувся дискусійний форум на високому рівні на тему: «Відносини ЄС-Україна у майбутньому»

Сьогодні у Європейському парламенті, відбувся дискусійний форум на високому рівні на тему: «Відносини ЄС-Україна у майбутньому». Також, у форумі взяли участь Посол Канади в Україні, заступник Генерального директора Європейської комісії  з питань європейської політики сусідства і переговорів з розширення, голова підрозділу з питань Східного партнерства Зовнішньої служби Євросоюзу та інші.

Формат зустрічі передбачав обговорення перспективи розвитку відносин між Україною та Європейським Союзом, розгляд очікуваних покращень у сфері соціальної та економічної політики України після повної відповідності стандартам ЄС, питання співпраці у сфері безпеки та роль «російського» фактору в Україні.

М.Іонова звернула увагу наших колег на ряд важливих питань, таких як захист проведення реформ в Україні та їх видимі результати, а також посилення співпраці різних органів влади задля кращого реформування у політичній та економічній сфері. Зокрема, заступник голови комітету поінформувала учасників зустрічі про ініціативу щодо представлення 28 лютого у Верховній Раді Урядово-Парламентської дорожньої карти щодо переліку пріоритетних законопроектів у сфері європейської інтеграції, які знаходяться на розгляді Верховної Ради України.

Щодо політичної частини, вона наголосила на важливості продовження санкцій, а також розширення санаційного періоду з 6 до 12 місяців. Розширення санкційного пакету по Криму.

Маємо активно працювати над практичною імплементацією ініціативи щодо Зовнішнього інвестиційного плану Європейського Союзу та використати всі можливості , які запропоновані європейським фінансовими інституціями, зазначила  М.Іонова. Заступник голови також поінформувала європейських колег щодо особливостей діяльності Комітету.