Головна > Текстові публікації > Новини
05 жовтня 2023, 10:55

Комітет рекомендує Верховній Раді ухвалити законопроєкт про ратифікацію Угоди між Україною та Швецією щодо обміну та охорони інформації з обмеженим доступом

На позачерговому засіданні 5 жовтня Комітет з питань інтеграції України до ЄС розглянув проєкт закону №0229 про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Королівства Швеція щодо обміну та взаємної охорони інформації з обмеженим доступом. Ратифікація Угоди, як вказано у пояснювальній створить правові засади охорони інформації з обмеженим доступом, обмін якою у разі потреби буде здійснюватися між уповноваженими відомствами України та Королівства Швеція.

Суб’єктами виконання цього міжнародного договору з української сторони є державні органи, підприємства, установи та організації, які відповідно до національного законодавства провадять діяльність, пов’язану з державною таємницею.
Ратифікація Угоди сприятиме забезпеченню паритетності заходів із взаємної охорони інформації з обмеженим доступом, яка передається або створюється під час співробітництва між Україною та Королівством Швеція.

Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України ухвалити зазначений проєкт закону за основу та в цілому.