Головна > Текстові публікації > Новини
25 листопада 2020, 15:16

Роль Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС та його ефективна робота

25 листопада відбувся Семінар щодо ролі Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС (далі – ПКА) та його ефективної роботи за участю народних депутатів України – членів Української частини ПКА та Голови Представництва ЄС в Україні Матті Маасікаса.

Народні депутати спільно з Головою Представництва ЄС в Україні обговорили роль Європейського Парламенту в Європейській політиці сусідства та в імплементації Угоди про асоціацію. Депутат Європейського Парламенту минулого скликання Ребекка Хармс поінформувала учасників семінару щодо ефективних шляхів та інструментів підвищення ефективності роботи Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС.

Учасники семінару мали можливість обговорити найкращі практики співпраці з Європейським Парламентом, ознайомились із зовнішнім (неурядовим) поглядом на відносини між Україною та ЄС в контексті імплементації Угоди про асоціацію та пов’язаних із цим викликів, очікувань та пріоритетів, а також обговорити стан та можливі перспективи відносин між Україною та ЄС в контексті результатів ХХІІ-го саміту.