Головна > Текстові публікації > Про Комітет > Загальна інформація
30 серпня 2019, 15:12

Голова Комітету



ІВАННА ОРЕСТІВНА КЛИМПУШ-ЦИНЦАДЗЕ 
Біографія
З 29 серпня 2019 року - Народний депутат України Верховної Ради IX скликання, Голова Комітету Верховної Ради з питань інтеграції України до Європейського Союзу.

16 квітня 2016  – 29 серпня 2019 р. - Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України. В Уряді опікувалася темами європейської та євроатлантичної інтеграції України, а також питаннями гендерної рівності.

27 листопада 2014 – 16 квітня 2016 рр. - Народний депутат України Верховної Ради VIII скликання Працювала у Парламенті Першою заступницею Голови Комітету Верховної Ради України у закордонних справах, очолювала Постійну делегацію Верховної Ради України у Парламентській Асамблеї НАТО, була членом Української частини Парламентського комітету асоціації між Україною та ЄС. Очолювала міжпарламентську групу друзів «Україна — ЄС», групу з міжпарламентських зв'язків з Грузією, була  Першою заступницею співголови групи з міжпарламентських зв'язків з США.

Із середини 2011 року до обрання до Верховної Ради керувала Ялтинською європейською стратегією (YES) – міжнародною мережею, покликаною сприяти розвитку справедливої, демократичної та процвітаючої України і підтримці реформ, необхідних для європейської інтеграції України.

До цього, з листопада 2007 року, працювала заступником директора та керівником програм міжнародної благодійної організації Open Ukraine Foundation, а з вересня 2009 р. і до травня 2011 р. обіймала посаду директорки фонду. Займалася стратегічним плануванням та оперативною реалізацією програм Фонду, спрямованих на підтримку міжнародного співробітництва України, публічної дипломатії, просування позитивного іміджу країни, міжнародного діалогу з питань безпеки.

Із 2002 до 2007 рр. була кореспондентом  Української служби Радіо ВВС у США (м. Вашингтон) та на Кавказі (м. Тбілісі).

Із 2001 до 2002 рр. виконувала обов'язки директора київського Центру Інституту «Схід-Захід», з 1998-го року працювала у Центрі на посаді керівника проекту.

У 1993 році стала керівником проекту в Українському незалежному центрі політичних досліджень у Києві. Пізніше очолювала Департамент міжнародних відносин центру.

Є членом наглядових рад ГО «Інститут економічних досліджень та політичних консультацій» та ГО «Український інститут публічної політики», членом громадського об'єднання «Асоціація випускників «Аспен-Україна»; входить до правління громадської організації «Український медіа центр» («Український кризовий медіа центр»), правління YES.

Співавтор книги «Чорноморський регіон: співробітництво і безпека», що була опублікована в 2000 р.  інститутом «Схід-Захід» у Нью-Йорку. 
 
Освiта
У 1998-му році здобула ступінь магістра з міжнародних відносин, референта-перекладача з англійської мови Інституту Міжнародних відносин Київського Національного Університету ім. Т.Г. Шевченка (диплом із відзнакою).

Раніше, у 1994 році, отримала диплом спеціаліста з відзнакою за фахом «Дефектологія, олігофренопедагогіка і логопедія» в  Українському державному педагогічному університеті ім. М.П. Драгоманова (нині – Національний педагогічний університет імені М.П. Драгоманова).

Протягом 1993 року навчалася міжнародних відносин у Державному Університеті штату Монтана (США), а в 1992 році – на курсі «Історія України. Українська література» у літній школі при Гарвардському українському дослідницькому інституті Гарвардського університету (США).

Рідна мова – українська. Вільно володіє російською та англійською. Розуміє та розмовляє польською, угорською та грузинською мовами.

Народилася 5 липня 1972 року в Києві. Заміжня. Має двох доньок.