Головна > Текстові публікації > Новини
07 березня 2023, 10:09

«Ми працюємо з усіма політиками світових столиць, щоб максимально пришвидшити надання нам усієї підтримки для перемоги над росіянами», — Іванна Климпуш-Цинцадзе

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС разом з колегами-депутатами зустрілася з головою фракції Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) у Бундестазі Рольфом Мютценіхом та головою СДП Німеччини Ларсом Клінгбайлем.

Ішлося про військову підтримку, продовження надання Україні сучасної західної зброї та боєприпасів, бо від швидкості, кількості та якості цієї допомоги залежать життя українців та мир і стабільність на континенті. «Для нас важлива позиція німецьких соціал-демократів, бо вони є потужною силою в Бундестазі, і від них багато в чому залежить подальше надання допомоги Україні. Ми працюємо з усіма політиками світових столиць, щоб максимально пришвидшити надання нам всієї підтримки для перемоги над росіянами», — поінформувала Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона зазначила, що сторони також обговорили притягнення до відповідальності Росії, її керівництва та усіх винних, у скоєних в Україні злочинах. Для цього потрібно створити правовий механізм, який дасть змогу притягти винних до відповідальності. Йдеться про створення Спеціального трибуналу для покарання РФ. Голова Комітету наполягла, що це покарання має бути найсуворішим і невідворотнім. Вона також нагадала німецьким колегам, що відповідальність за війну несе не лише найвище керівництво Росії, а й весь її народ, який активно чи мовчки підтримує напад на Україну.

Також українські та німецькі парламентарі обговорили продовження реформ в Україні, бо дотримання демократичних свобод та принципів є основою будь-якого демократичного суспільства і невід’ємною умовою для приєднання України до ЄС. Німеччина протягом років підтримувала реформу децентралізації в Україні. Ця реформа дала потужний розвиток місцевому самоврядуванню. Її, на думку обох сторін, треба продовжувати навіть в умовах війни.