Головна > Текстові публікації
02 серпня 2022, 16:28

Іванна Климпуш-Цинцадзе: Україна має зберегти двопартійну підтримку США

Голова Комітету з питань інтеграції України до ЄС разом з колегою Іриною Геращенко провели зустріч із пані Послом Сполучених Штатів в Україні Бріджит Брінк.

Іванна Климпуш-Цинцадзе подякувала Сполученим Штатам за масштабну допомогу Україні— політичну підтримку, озброєння, ініціативу проведення зустрічей у форматі Рамштайн, за санкції проти російської федерації та за гуманітарну підтримку України.

Для України дуже важливо, аби єдність Заходу зберігалася, і темпи надання нам зброї та допомоги не уповільнювалися, аби якнайшвидше деокупувати захоплені державою-агресором території, бо і люди на цих територіях, і економіка України потерпає під окупацією. У цьому контексті важлива двопартійна підтримка України в Конгресі США. Для її збереження та посилення потрібно підтримувати двосторонні контакти на високому рівні та працювати над проведенням реформ і, зокрема, виконанням умов, передбачених для успішної євроінтеграції України.

Реформи в антикорупційній сфері відіграють важливу роль у співпраці із західними партнерами, зокрема, зі США. Тому їхнє проведення є важливим завданням, від якого Україна не повинна відступати, щоб стати сильною.

Іванна Климпуш-Цинцадзе наголосила, що вільний світ має зробити все, аби допомогти Україні перемогти росію, бо тільки так Європа і демократичні суспільства будуть у безпеці. Якщо ж росія не буде переможена — вона будь-якої миті зможе напасти на демократичні країни знову.