Головна > Текстові публікації > Діяльність Комітету > Події в Комітеті > Зустрічі
05 лютого 2016, 15:21

3 грудня 2016 року відбулася зустріч Голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Ірини Геращенко з представниками місії Організації Об’єднаних Націй з питань оцінки потреб в протимінній діяльності

Інформація щодо зустрічі
3 грудня 2016 року відбулася зустріч Голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Ірини Геращенко з представниками місії Організації Об’єднаних Націй з питань оцінки потреб в протимінній діяльності.  До складу спільної місії увійшли технічні експерти Програми розвитку Організації Об`єднаних Націй (ПРООН), Дитячого фонду Організації Об`єднаних Націй (ЮНІСЕФ) та Служби Організації Об`єднаних Націй з розмінування (ЮНМАС). Зазначену місію також підтримує підкластер з протимінної діяльності, що діє в рамках системи координації гуманітарної діяльності, яку очолює ООН.

На зустрічі були присутні наступні представники місії: радник ПРООН з питань запобігання конфліктів Сара Секкенес, старший радник ЮНІСЕФ з питань захисту дітей та збройного насильства і зброї Джуді Грейсон, головний радник ЮНМАС з питань управління та контролю зброєю та боєприпасами Річард Боултер, Співголова підкластеру з розмінування Маркус Бранд.

Під час зустрічі Голова Комітету І.Геращенко наголосила, що проблема розмінування – це одна з першочергових проблема, яка потребує вирішення, і для розв’язання якої потрібно залучати всі необхідні внутрішні сили та міжнародну допомогу.  

Сторони обговорили ключові проблемні питання, що перешкоджають протимінній діяльності, зокрема ті, що пов’язанні з розмінуванням території, що знаходяться не в зоні конфлікту та, на яких відсутні карти знаходження мін. Також піднімалося питання важливості комунікації з місцевим цивільним населенням, проведенням роз’яснювальної роботи з місцевим населенням та владою з метою запобігання трагічним наслідкам мінування. Окрему увагу було приділено запиту щодо надання спеціальної сучасної техніки для розмінування територій.