Головна > Текстові публікації > Діяльність Комітету > Події в Комітеті > Зустрічі
08 квітня 2015, 10:37

8 квітня у Комітеті Верховної Ради України з питань європейської інтеграції відбулась зустріч Голови Комітету І.Геращенко із деленгацією Республіки Словенія

8 квітня ц.р. у Комітеті Верховної Ради України з питань європейської інтеграції відбулась зустріч Голови Комітету І.Геращенко, Заступника Голови Комітету М.Іонової з Генеральним Директором Директорату Міністрества закордонних справ Республіки Словенія з питань двосторонніх відносин та Європейської інтеграції Послом Александером Гержина та Надзвичайним та Повноважним Послом Республіки Словенія в Україні Ї.В. пані Наташею Прах.

Під час зустрічі А.Гержина висловив підтримку Україні та її територіальної цілісності. Він наголосив на важливості прийняття нових законів, які спрямовані на європейську інтеграцію і Республіка Словенія готова надати свою підтримку і допомогу Україні у цьому напрямі.

А.Гержина також зазначив, що Парламент Словенії опрацьовує проект Закону про ратифікацію Угоди про асоціацію між ЄС та Україною, та висловив запевнення щодо прийняття відповідного закону до кінця поточного місяця. Крім того, було висловлено готовність надавати допомогу щодо експертизи законодавства.

І.Геращенко, висловлюючи вдячність представникам Словенії за їх допомогу і співпрацю, також зазначила, про важливість обміном досвідом у сфері європейської інтеграції, адаптації законодавства та надання експертної допомоги на законодавчому рівні та на рівні місцевих влад. Основну увагу було приділено ситуації на Сході України та проблемам, які потребують невідкладного врегулювання.

Голова Комітету поінформувала учасників зустрічі про ситуацію в Луганській області, наголосивши на важливості роботи зі студентами, представниками місцевих влад та представниками середнього та малого бізнесу. Зокрема, І Геращенко запропонувала організувати зустріч з представниками бізнесу з метою пошуку контактів з представниками бізнесу країн-членів ЄС у зв’язку із втратою ринку з Росією. Виступаючи на зустрічі, Посол Республіки Словенія в Україні Ї.В. пані Н. Прах висловила готовність зустрітися зі студентами Луганської області, вона також зазначила, що відбувся другий обмін дітьми з метою їх оздоровлення.  

М.Іонова наголосила, що Мінські домовленості постійно порушуються представниками самопроголошених республік та Російською Федерацією і ситуація у напрямку Маріуполя погіршується. За результатами зустрічі було погоджено обмінятися пропозиціями щодо подальшого співробітництва з Комітетом Верховної Ради України з питань європейської інтеграції.