Головна > Текстові публікації > Новини
11 липня 2019, 14:51

Відбулось заключне засідання Комітету з питань європейської інтеграції

Під час засідання члени Комітету обговорили та підтримали проекти законів про ратифікацію Угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про утримання прикордонних дорожніх мостових об'єктів на українсько-польському державному кордоні (реєстр.№0222) та про засади державної політики у сфері європейської інтеграції (реєстр.№10267).

Проект Закону реєстр.№0222 розроблено відповідно до положень статті 6 Закону України «Про міжнародні договори України» з метою набуття чинності Угодою між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про утримання прикордонних дорожніх мостових об’єктів на українсько-польському державному кордоні, яка підписана 22 червня 2018 року в м. Варшава. Проектом акта передбачається ратифікація Угоди, що дозволить забезпечити утримання прикордонних дорожніх об’єктів на спільному українсько-польському державному кордоні в належному транспортно-експлуатаційному стані.

Метою проекту Закону реєстр.№10267 є реалізація законодавчо визначених основних засад внутрішньої та зовнішньої політики України у сфері європейської інтеграції, забезпечення належного виконання Україною зобов’язань України у сфері європейської інтеграції, визначення загальних засад державної політики у сфері євроінтеграції, механізмів реалізації такої політики, а також порядку наближення українського законодавства до законодавства ЄС. Прийняття зазначеного проекту Закону дозволить створити законодавчі передумови для досягнення необхідного рівня адекватності правової системи  України праву Європейського Союзу, включаючи адаптацію законодавства, утворення інституцій та інші додаткові заходи, які є необхідними для виконання зобов’язань України відповідно до Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським  Союзом, Європейським співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони, для подальшого набуття членства у Європейському Союзі.