Головна > Текстові публікації > Новини
22 листопада 2018, 16:29

22 листопада 2018 року відбулось чергове засідання Комітету

У засіданні взяли участь 1-ий заступник Міністра економічного розвитку та торгівлі України М.Нефьодов, заступник Міністра охорони здоров’я України Р.Ілик, заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції О.Трофімцева та заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції М.Мовчан.

У ході засідання члени Комітету розглянули та підтримали проект Закону про ратифікацію Угоди (у формі обміну нотами) між Україною та Королівством Нідерланди про продовження до 1 серпня 2019 року строку дії Угоди між Україною та Королівством Нідерланди про Міжнародну місію захисту розслідування від 28 липня 2014 року (реєстр.№0204). Схвалення проекту Закону України Верховною Радою України дозволить ратифікувати Угоду, що сприятиме подальшому практичному залученню нідерландської сторони до розслідування причин авіаційної катастрофи рейсу МН17 авіакомпанії «Малайзійські авіалінії», яка сталася на території України 17 липня 2014 року. Відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння між міністрами закордонних справ України та Королівства Нідерландів від 24 липня 2014 року українська сторона передала Нідерландам повноваження на проведення розслідування причин та наслідків авіаційної катастрофи, яка сталася на території України 17 липня 2014 року.

Також у ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони. Такими, що в цілому не суперечать праву Європейського Союзу було визнано проекти законів реєстр.№№ 8602 та 6303-д.

Законопроект реєстр.№8602 спрямований на утворення єдиної інтероперабельної системи публічних електронних реєстрів, визначення уніфікованої інституціональної структури функціонування публічних електронних реєстрів та єдиних вимог до їх створення, ведення, взаємодії, адміністрування, модернізації, реорганізації та ліквідації, а також до створення реєстрової інформації та її використання у інших інформаційних системах, при здійсненні дозвільної та іншої управлінської діяльності, наданні адміністративних послуг.

Законопроект реєстр.№6303-д розроблено з метою розширення повноважень Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку.