Головна > Текстові публікації > Новини
04 жовтня 2018, 14:27

3 жовтня відбулось чергове засідання Комітету

03   жовтня   2018   року під головуванням заступника голови Комітету М.Іонової  відбулось   чергове  засідання   Комітету  Верховної  Ради України з питань європейської інтеграції

У засіданні взяли участь заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції А. Петренко, заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції В. Довгань та інші представники Уряду. У ході засідання члени Комітету розглянули та підтримали проект Закону про ратифікацію Угоди між Урядом Литовської Республіки, Урядом Республіки Польща та Кабінетом Міністрів України про внесення змін до Угоди між Урядом Литовської Республіки, Урядом Республіки Польща та Кабінетом Міністрів України стосовно створення спільної військової частини (реєстр.№0200). Прийняття зазначеного Закону дозволить здійснити процедуру ратифікації Угоди між Урядом Литовської Республіки, Урядом Республіки Польща та Кабінетом Міністрів України про внесення змін до Угоди між Урядом Литовської Республіки, Урядом Республіки Польща та Кабінетом Міністрів України стосовно створення спільної військової частини.

Також у ході засідання члени Комітету розглянули низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони. Такими, що в цілому не суперечать праву Європейського Союзу було визнано проекти законів реєстр.№№ 6392, 6223 та 7270.

Основним завданням законопроекту (реєстр.№6392) є забезпечення ефективного впровадження положень законодавства Європейського Союзу в законодавство України щодо регулювання діяльності цивільної авіації. Зазначеним законопроектом пропонується внести зміни до Повітряного кодексу України та нормативних актів в галузі нормотворення, сертифікації та визначення відповідності.

Метою та основним завданням прийняття проекту Закону (реєстр.№6223) є більш ретельне врегулювання на законодавчому рівні правовідносин контролюючого підприємства, з одного боку, і дочірнього підприємства і учасників господарських відносин з ним, з іншого, для забезпечення збалансованого врахування їх інтересів в процесі діяльності дочірнього підприємства. Пропонується поділ дочірніх підприємств на види та відповідної диференціації їх правового статусу по низці важливих аспектів – порядку управління, правового режиму майна, відповідальності та по деякім іншим критеріям.

Проект Закону (реєстр.№7270) має на меті удосконалити регулювання платіжних систем та контроль за операційними ризиками їх учасників, упорядкувати діяльність платіжних установ на ринку послуг з переказу коштів, надати право платіжним установам відкривати клієнтам рахунки й електронні гаманці, випускати платіжні карти й електронні гроші, а також їх обслуговувати, демонополізувати оплату комунальних та подібних послуг за рахунок використання електронних інвойсів, удосконалити порядок здійснення оверсайту платіжних систем.