Головна > Текстові публікації
21 червня 2018, 10:14

20 червня 2018 року відбулось чергове засідання Комітету


У засіданні взяли участь заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції О.Чуркіна, заступник Міністра інфраструктури України з питань європейської інтеграції В.Довгань та інші представники Уряду. У ході засідання члени Комітету розглянули та підтримали проекти законів реєстр.№№ 0187 та 0191. 

Ратифікація Угоди між Україною та Португальською Республікою про економічне співробітництво (реєстр.№0187) створить правові основи для економічного співробітництва, залучення іноземних капіталовкладень та технологій, активізації зовнішньоторговельного обігу, сприятиме забезпеченню макроекономічної стабільності української економіки.

Схвалення проекту Закону України (реєстр.№0191) дозволить ратифікувати Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Федеративної Республіки Німеччина про трудову діяльність членів сімей співробітників дипломатичних представництв і консульських установ, що сприятиме подальшій реалізації права на працю, підтримки рівня кваліфікації та отримання можливості для подальшого професійного розвитку членам сімей співробітників дипломатичних представництв та консульських установ України у Федеративній Республіці Німеччина, так і навпаки. Ратифікація Угоди дозволить спростити порядок працевлаштування цієї категорії осіб та створити на взаємній основі правові підстави для працевлаштування як членів сімей працівників дипломатичної служби України в Німеччині, так і членів сімей персоналу дипломатичних та консульських установ Німеччини в Україні, що відповідатиме принципу взаємності.