Головна > Текстові публікації > Новини
05 червня 2018, 16:03 ( Секретаріат Комітету )

05 червня відбулось чергове засідання Комітету

У засіданні взяли участь заступник Міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції О.Трофімцева, заступник Міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції О.Зеркаль, заступник Міністра охорони здоров’я України з питань європейської інтеграції О.Стефанишина, державний секретар Міністерства внутрішніх справ України О.Тахтай та інші представники Уряду.
У ході засідання члени Комітету розглянули та підтримали проекти законів реєстр.№№ 0176 та 0189. 

Прийняття законопроекту реєстр.№0176 та введення його в дію сприятиме реалізації членами сімей співробітників дипломатичної служби свого права на працю, підтримці рівня своєї кваліфікації та отриманню можливості для подальшого професійного розвитку. Таким чином, Угода має доповнити гарантії, передбачені для працівників дипломатичної служби та членів їх сімей статтею 37 Закону України „Про дипломатичну службу”.

Прийняття проекту Закону України «Про ратифікацію Угоди між Урядом України та Урядом Французької Республіки щодо офіційної підтримки у створенні єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту в Україні» (реєстр.№0189) забезпечить виконання внутрішньодержавної процедури для надання згоди на обов'язковість для України міжнародного договору та набрання ним чинності.

Також члени Комітету розглянули низку законопроектів на їх відповідність праву Європейського Союзу, зобов'язанням України в рамках Ради Європи та Угоди про асоціацію між Україною, з однієї сторони, та Європейським Союзом, Європейським Співтовариством з атомної енергії і їхніми державами-членами, з іншої сторони. Такими, що в цілому не суперечить праву Європейського Союзу було визнано проекти законів реєстр.№№ 7210 та 6632.

Метою проекту Закону реєстр.№7210 є внесення змін до законів України “Про державну систему біобезпеки при створенні, випробуванні, транспортуванні та використанні генетично модифікованих організмів”, “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів”, “Про захист прав споживачів”, “Про ветеринарну медицину” в частині імплементації положень Регламенту № 1830/2003 Європейського Парламенту та Ради від 22 вересня 2003 року про відстеження і маркування генетично модифікованих організмів і відстеження продуктів харчування та кормів, вироблених з генетично модифікованих організмів, яким внесено зміни до Директиви 2001/18/ЄС з урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 10 вересня 2014 року № 442 “Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади”. 

Проект Закону реєстр.№6632, згідно з пояснювальною запискою, розроблено з метою створення правового механізму забезпечення балансу між правами роботодавців та професійних спілок шляхом запровадження чіткого строку дії колективного договору та порядку продовження цього строку. Для цього законопроектом пропонується внести зміни до статті 17 Кодексу законів про працю України та статті 9 Закону України «Про колективні договори і годи».