Головна > Текстові публікації > Міжнародна діяльність > Парламентський комітет асоціації > Діяльність
01 лютого 2017, 14:52

Даріуш Росаті очолив Делегацію ЄП Парламентського комітету асоціації Україна-ЄС (ПКА)

 Даріуш Росаті (ЄНП, Польща) очолить Делегацію Європейського Парламенту в Парламентському комітеті асоціації Україна-ЄС (ПКА) протягом наступних двох з половиною років згідно з рішенням прийнятим членами делегації у вівторок (31 січня 2017). Після свого обрання Д. Росаті прокоментував:

«Я дякую моїм колегам за довіру, і підкреслюю свою рішучість щодо продовження роботи, виконаної під час головування мого попередника Андрея Пленковича, з метою сприяння підтримці процесу проєвропейських реформ в Україні, захисту її суверенітету і територіальної цілісності, а також для поглиблення відносин між ЄС та Україною в різних сферах. Це є особливо важливим на тлі погіршення в даний час безпекової ситуації на сході України, грубого порушення сепаратистами, яких підтримує Росія, режиму припинення вогню, зокрема, продовження обстрілів з важкої зброї.
Саме тому, я дуже розраховую на співпрацю з моїми колегами з ЄП і з іншими інституціями ЄС, та на подальший розвиток плідної співпраці з нашими колегами з Верховної Ради, в дусі соборності та взаєморозуміння».